Havermoutjes zijn al een tijdje hot. Maar om ’s ochtends nog sneller te kunnen knallen zijn de overnight oats uitgevonden. Met dit basisrecept kun je zelf helemaal losgaan met jouw favoriete smaken!
Carolien testte tientallen recepten voor overnight oats en dat resulteerde in dit basisrecept met de perfecte combi van ingrediënten. Als je het nog nooit hebt gemaakt klinkt het misschien als een gedoetje, maar het is super eenvoudig. Je mengt alle ingrediënten van de basis door elkaar met jouw favoriete smaakmakers en voegt eventueel nog een eetlepel chiazaad toe voor een betere binding. Schuif dat havermoutje overnacht in de koelkast en de volgende dag staat je ontbijtje klaar. Extra lekker als het buiten wat warmer begint te worden en je niet meer zit te wachten op die warme bak havermout. Ready, set, GO!
Benieuwd naar de versie van dit basisrecept die je op de foto hierboven en -onder ziet? Die vind je in mijn boek PUUR ZOET (je bekijkt en bestelt ‘m hierrrr). Op Zoetrecepten deelde ik deze varianten al met je:
Basisrecept overnight oates; klopt 70 gr havervlokken? Ik vind het nl één dikke brei worden… er blijft geen yoghurt (natte substantie) over… ik vind het een lekkere combie de griekse yoghurt + melk, maar ik doe er toch echt minder havervlokken in! Maar als ik (na een tijdje) jouw recept er weer eens erbij pak, ben ik natuurlijk alweer vergeten dat ik liever minder havervlokken neem; dus zit ik weer met die dikke brei te kijken! Dus ik vraag me toch echt af of die 70 gr klopt?
Hahaha. Ik denk dat in dit geval smaken verschillen, die mij die dikke brei maar ;). Dus ja, de 70 gram klopt, maar ik heb speciaal voor jou er nu de tip bijgezet wat je kunt doen voor een meer vloeibare versie. Hopelijk helpt dat je de volgende keer als je ‘m er dan (hoop ik!) weer bijpakt.