Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Basisrecept: cupcakes

Basisrecept: cupcakes

Een cupcake is opgebouwd uit 4 gelijke delen van meel, boter, suiker en ei. In de oorspronkelijke receptuur voor cupcakes maten ze alles af in (gelijke) cups en werd het cakeje in een ‘cup’ geserveerd. Eigenlijk een heel tof idee om eens uit te proberen!

In dit basisrecept vind je een recept voor 12 cupcakes, daarom is het niet precies in cups (250 gram), maar afgemeten voor 12 mooie cupcakes. Om je cupcakes te versieren kun je bijvoorbeeld een botercrème gebruiken, of je versiert ze met marsepein of fondant.

 

Zoetrecepten

Basisrecept: cupcakes

Door | 15 min | 12 personen

Dit heb je nodig

  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram ongezouten boter
  • 150 gram suiker
  • 3 eieren (M)
  • Een eetlepel melk
  • Een theelepel vanille extract

En zo doe je het

  1. Verwarm de oven vast voor op 175 graden en zet de vormpjes al klaar. Zelf gebruik ik altijd een aluminium minicupcakevorm en zet ik daar de vormpjes in, zodat ze stevig blijven en niet uitzakken.
  2. Neem een beslagkom en mix hier de boter en de suiker in samen tot ze lichter van kleur wordt. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe tot ze goed zijn opgenomen. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel toe en mix dat er doorheen. Tot slot voeg je het vanille extract en de melk toe en mix je tot het een glad beslag is.
  3. Vul de vormpjes voor 2/3e en bak ze in ongeveer 15 minuten gaar. Laat de cupcakes goed afkoelen voor je de botercrème erop spuit.

Heb jij deze cupcakes gemaakt? Let me know wat je ervan vond of hoe jouw versie eruit zag. Tag me in jouw kiekje via Instagram of Facebook! Elke week deel ik de mooiste foto via mijn Instagram. Enjoy! X Mariette

 

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Basisrecept: cupcakes" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

6 antwoorden op “Basisrecept: cupcakes

  1. Ik was ze net aan het bakken en toen ze 15 minuten in de oven hadden gestaan waren ze nog niet gaar. Ze zijn erg lekker in combinatie met de chocolade-botercreme.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.