Tiramisu overnight oats maken
Als je er goed over nadenkt liggen toetjes en ontbijtrecepten heel dicht bij elkaar. Het grootste verschil is de hoeveelheid suiker. Deze tiramisu overnight oats is het perfecte voorbeeld van best of both worlds. Waanzinnig lekker, echte tiramisu vibes en tóch een gezond ontbijt. Ja, het kan echt.
Een overnight oats recept maak je de avond van tevoren in enkele minuten tijd. Je schuift het in de koelkast en de volgende ochtend is het genieten geblazen. Bij dit recept voeg je in de ochtend nog een laagje yoghurt en vervolgens de typerende laag cacaopoeder toe – et voilĆ .
Ingrediƫnten voor tiramisu overnight oats
- Havermout. Ik gebruik voor overnight oats het liefst de fijne vlokken.
- Amandel drink. Kan ook vervangen worden door een andere plantaardige drink.
- Espresso. Meestal is een kopje espresso 25 – 30 ml, gebruik niet meer vloeistof dan dit want dan wordt je overnight oats te dun.
- Ahornsiroop. Dit kan vervangen worden door agavesiroop of honing, of in geval van een suikervrij voedingspatroon laat je het weg (maar liever niet).
- Yoghurt. Ik gebruik de biologische Pur Natur yoghurt, erg lekker en romig.
- Vanille-extract. Dit maak je gemakkelijk zelf m.b.v. dit recept.
- Cacaopoeder. Laat dit niet weg, want dit geeft echt het laatste zetje voor een heerlijke tiramisu smaak in je ontbijt.
Dit recept is een samenwerking met Pur Natur. Bekijk ook eens de video op mijn Instagram kanaal, daar zie je stap voor stap hoe je deze tiramisu overnight oats maakt.

Gezonde ontbijt recepten
Deze tiramisu overnight oats was afgelopen jaar lange tijd mijn favoriete ontbijt recept. Niet alleen omdat het een mega lekker Ʃn gezond ontbijtje is, maar het is ook nog eens heel snel gemaakt (of eigenlijk: voorbereid) en in de ochtend trek je het zo uit de koelkast. Ideaal.
Gelukkig zijn er nog veel meer makkelijke en gezonde ontbijt recepten te bedenken die Ʃrg lekker, makkelijk en voedzaam zijn. Komen ze:
In Italiƫ is dit vloeken in de kerk, maar deze tiramisu overnight oats is onwaarschijnlijk lekker. De smaken van tiramisu, maar dan in een havermout ontbijt recept. Kun je je er niks bij voorstellen? Probeer het dan echt eens uit, want je gaat positief verrast zijn!
Ingrediƫnten
- 90 gram havermout
- 150 ml amandelmelk
- 2 espresso shots (50-60 ml)
- 1,5 el ahornsiroop
- 250 gram Pur Natur yoghurt
- 1 tl vanille-extract
- Cacaopoeder
Bereiding
Meng de havermout met de amandelmelk, espresso shots en 1 el ahornsiroop. Meng goed, verdeel over twee ontbijtglaasjes en zet in de koelkast tot de volgende ochtend.
In de ochtend meng je de Pur Natur yoghurt met 0,5 el ahornsiroop (of meer) en 1 tl vanille-extract. Verdeel dit als topping over de twee ontbijtglaasjes. Zeef er cacaopoeder overheen en geniet direct van je tiramisu overnight oats!
Tiramisu overnight oats bewaren
Bewaar maximaal twee dagen in de koelkast. Voeg de yoghurt pas de volgende ochtend toe (kan op die manier ook nog een extra dag in de koelkast bewaard worden), maar voeg de cacaopoeder altijd pas vlak voor het serveren toe.