Om maar meteen met de deur in huis te vallen: deze stevige scones hadden eigenlijk
kwarkbolletjes
moeten worden.. Dat was mijn intentie toen ik aan dit recept begon in elk geval.
Het resultaat bleek een stevige scone, die absoluut heerlijk was. Mijn nichtjes verslonden ze binnen no-time. Ik besloot de foto met mijn
faalverhaal
tchte delen op Instagram en kreeg zulke enthousiaste reacties dat ik het recept op verzoek alsnog deel. Hoe leuk!
Om maar meteen met de deur in huis te vallen: deze stevige scones hadden eigenlijk
kwarkbolletjes
moeten worden.. Dat was mijn intentie toen ik aan dit recept begon in elk geval.
Tijd
30 minuten + baktijd
Porties
10
Niveau
1 ster
Ingrediƫnten
100 gram rozijnen
500 gram bloem
1 zakje bakpoeder (16g)
2 eieren
125 gram roomboter
250 gram kwark
2 zakjes vanillesuiker
1/4 theelepel zout
Afwerking (optioneel)
Melk & fijne suiker
Bereiding
Wel de rozijnen in kokend heet water.Meng ondertussen alle overige ingredinten in een kom met de deeghaken van je mixer, of met de hand. Laat het deeg een kwartier rusten.
Zet alvast een met bakpapier belegde bakplaat klaar. Giet de gewelde rozijnen af, dep ze een beetje droog en kneed ze door het deeg. Kneed het deeg nog een keer goed door.
Vorm met twee lepels bollen van het deeg en leg ze op de bakplaat. Je kunt het ook met je handen proberen, maar het deeg is nogal plakkerig. Laat de bollen nog een kwartier zo rusten.
Verwarm ondertussen de oven voor op 160 graden. Bestrijk de bollen af met wat melk, zodat ze een mooie bovenkant krijgen. Bak de scones (afhankelijk van de grootte)goudbruin af in ongeveer 20-30 minuten.
Laat de scones 10 minuten afkoelen. Bestrijk de bovenkant van de scones lichtjes met wat melk en bestrooi daarna met de fijne suiker.
Bakmodus
Stevige scones
30 minuten + baktijd
10
Ingrediƫnten
100 gram rozijnen
500 gram bloem
1 zakje bakpoeder (16g)
2 eieren
125 gram roomboter
250 gram kwark
2 zakjes vanillesuiker
1/4 theelepel zout
Afwerking (optioneel)
Melk & fijne suiker
Bereiding
Wel de rozijnen in kokend heet water.Meng ondertussen alle overige ingredinten in een kom met de deeghaken van je mixer, of met de hand. Laat het deeg een kwartier rusten.
Zet alvast een met bakpapier belegde bakplaat klaar. Giet de gewelde rozijnen af, dep ze een beetje droog en kneed ze door het deeg. Kneed het deeg nog een keer goed door.
Vorm met twee lepels bollen van het deeg en leg ze op de bakplaat. Je kunt het ook met je handen proberen, maar het deeg is nogal plakkerig. Laat de bollen nog een kwartier zo rusten.
Verwarm ondertussen de oven voor op 160 graden. Bestrijk de bollen af met wat melk, zodat ze een mooie bovenkant krijgen. Bak de scones (afhankelijk van de grootte)goudbruin af in ongeveer 20-30 minuten.
Laat de scones 10 minuten afkoelen. Bestrijk de bovenkant van de scones lichtjes met wat melk en bestrooi daarna met de fijne suiker.
Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!
2 reacties
Klinkt goed, ben gek op lemoncurd en scones zijn zo heerlijk Engels š
Wel de rozijnen in kokend heet water.Meng ondertussen alle overige ingredinten in een kom met de deeghaken van je mixer, of met de hand. Laat het deeg een kwartier rusten.
Zet alvast een met bakpapier belegde bakplaat klaar. Giet de gewelde rozijnen af, dep ze een beetje droog en kneed ze door het deeg. Kneed het deeg nog een keer goed door.
Vorm met twee lepels bollen van het deeg en leg ze op de bakplaat. Je kunt het ook met je handen proberen, maar het deeg is nogal plakkerig. Laat de bollen nog een kwartier zo rusten.
Verwarm ondertussen de oven voor op 160 graden. Bestrijk de bollen af met wat melk, zodat ze een mooie bovenkant krijgen. Bak de scones (afhankelijk van de grootte)goudbruin af in ongeveer 20-30 minuten.
Laat de scones 10 minuten afkoelen. Bestrijk de bovenkant van de scones lichtjes met wat melk en bestrooi daarna met de fijne suiker.
Klinkt goed, ben gek op lemoncurd en scones zijn zo heerlijk Engels š
Me too, kan het elke dag wel eten!