Ga naar de inhoud
Peren-havermoutkoeken
03 juli 2017

Peren-havermoutkoeken

Dit recept voor gezonde peren-havermoutkoeken heb je zo gemaakt en zijn perfect als snack of to-go ontbijtje.

Peer, walnoot, pure chocolade en havermout. Word ik vrolijk van. Zeker als je er zulke lekkere (en gezonde!) peren-havermoutkoeken van bakt.

Snackkoeken zonder toegevoegde suikers, maar mét een goede energyboost. Ook top voor een to-go-ontbijt trouwens. Gooi ze gerust in de vriezer en haal er elke ochtend eentje uit om mee te nemen naar werk of studie.

Peren-havermoutkoeken


FEEL GOOD FOOD
Het recept komt uit het nieuwe boek Feel good food van Pauline Weuring, van de blog Uitpaulineskeuken. Een boek vol echte feelgood recepten. Frisse fotografie en lichte gerechten. Lekker makkelijk, snel en gezond. Precies zoals ik ze het liefst heb. Feel good food is echt een fijn kookboek om in je kast te hebben. Je scoort ‘m hier via Bol.com. Terug naar de peren-havermoutkoeken. Ik gaf mijn eigen draai aan Pauline’s koeken door alleen walnoten te gebruiken en pure chocolade toe te voegen. Perfect! Maar als je ze zo gezond mogelijk wilt maken, laat je de chocolade gewoon weg.

Puur Zoet Boek Cover

CADEAUTIP! PUUR ZOET

In mijn bakboek PUUR ZOET vind je 80 glutenvrije en lactosevrije recepten, waarvan bijna 60 vegan. Simpele en pure ingrediënten staan centraal en er zijn handige baktips omschreven om ingrediënten te kunnen vervangen. Met deze lekkere recepten kan iedereen op verantwoorde manier van zoete ontbijtjes, koek, taart en toetjes genieten.

BESTEL HIER!
Peren-havermoutkoeken
Recept

Peren-havermoutkoeken

Dit recept voor gezonde peren-havermoutkoeken heb je zo gemaakt en zijn perfect als snack of to-go ontbijtje.

Tijd
20 minuten
Porties
15
Niveau
1 ster

Ingrediënten

  • 150 gram havermout
  • 2 eieren
  • 2 peren
  • 60 gram walnoten
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 2 theelepels kaneel
  • 50 gram pure (vegan) chocolade
  • Snuf zout

Bereiding

  1. Bekleed een bakvorm van 20×10 cm met bakpapier en verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Mix de eieren, havermout, de gesmolten kokosolie, het snufje zout en kaneel door elkaar.
  3. Snijd de peer in fijne stukjes (of rasp het grof) en hak de walnoten en de chocolade grof. Meng dit door het havermoutmengsel en stort in de bakvorm. Bak koeken in 45-50 minuten gaar.
  4. Laat volledig afkoelen en snijd in stukken. Je kunt de peren-notenkoeken 4 dagen buiten de koelkast bewaren of vries ze per stuk in. Dan kun je er elke dag eentje mee nemen in je tas.

TIP: Ben jij echt een zoetekauw? Voeg dan nog een eetlepel honing toe aan het beslag in stap 2.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Peren-havermoutkoeken" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@mariettevantuyl)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal stemmen: 1

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

8 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. * Vereiste velden zijn gemarkeerd

Meer