Peer, walnoot, pure chocolade en havermout. Word ik vrolijk van. Zeker als je er zulke lekkere (en gezonde!) peren-havermoutkoeken van bakt.
Snackkoeken zonder toegevoegde suikers, maar mét een goede energyboost. Ook top voor een to-go-ontbijt trouwens. Gooi ze gerust in de vriezer en haal er elke ochtend eentje uit om mee te nemen naar werk of studie.

FEEL GOOD FOOD
Het recept komt uit het nieuwe boek Feel good food van Pauline Weuring, van de blog Uitpaulineskeuken. Een boek vol echte feelgood recepten. Frisse fotografie en lichte gerechten. Lekker makkelijk, snel en gezond. Precies zoals ik ze het liefst heb. Feel good food is echt een fijn kookboek om in je kast te hebben. Je scoort ‘m hier via Bol.com. Terug naar de peren-havermoutkoeken. Ik gaf mijn eigen draai aan Pauline’s koeken door alleen walnoten te gebruiken en pure chocolade toe te voegen. Perfect! Maar als je ze zo gezond mogelijk wilt maken, laat je de chocolade gewoon weg.
Ingrediënten
- 150 gram havermout
- 2 eieren
- 2 peren
- 60 gram walnoten
- 2 eetlepels kokosolie
- 2 theelepels kaneel
- 50 gram pure (vegan) chocolade
- Snuf zout
Bereiding
- Bekleed een bakvorm van 20×10 cm met bakpapier en verwarm de oven voor op 175 graden.
- Mix de eieren, havermout, de gesmolten kokosolie, het snufje zout en kaneel door elkaar.
- Snijd de peer in fijne stukjes (of rasp het grof) en hak de walnoten en de chocolade grof. Meng dit door het havermoutmengsel en stort in de bakvorm. Bak koeken in 45-50 minuten gaar.
- Laat volledig afkoelen en snijd in stukken. Je kunt de peren-notenkoeken 4 dagen buiten de koelkast bewaren of vries ze per stuk in. Dan kun je er elke dag eentje mee nemen in je tas.
TIP: Ben jij echt een zoetekauw? Voeg dan nog een eetlepel honing toe aan het beslag in stap 2.
Ik voeg ook wat kurkuma en gemberpoeder toe, maakt de smaak heerlijk warm!
Oeh wat een bijzondere combi! Daar ben ik ook wel nieuwsgierig naar.
Kun je ook iets anders gebruiken dan kokosolie?
Je zou ook boter kunnen gebruiken 🙂 Of doel je meer op een alternatief zoals appelmoes of yoghurt?
Oh, peer en chocolade zijn zo’n goed koppel!! Deze moet ik gewoon proberen 🙂
Ja he! Gouden combinatie 😀
Lijkt me een top boek, ga hem even opschrijven. Heerlijk recept, ik ben fan van de smaak van peer!
Nice Anne, ik ben benieuwd naar jouw versie!