Toen ik laatst een simpele, frisse koolsalade maakte voor bij de pulled chicken, hield ik nogal wat kool en wortel over. Ik maakte daarom een variant op een van mijn favoriete salades: een Oosterse koolsalade met gerookte kip. Meestal maakte ik de salade zonder kool, maar mét smaakt hij zeker zo lekker.
Het is een friszoete salade die je lekker als lunch of als lichte pré work-out maaltijd kunt eten. Ik vind hem het allerlekkerst met een flinke lading koriander en sesamzaadjes erover.
Recept
Oosterse koolsalade met gerookte kip
Toen ik laatst een simpele, frisse koolsalade maakte voor bij de pulled chicken, hield ik nogal wat kool en wortel over. Ik maakte daarom een variant op een van mijn favoriete salades: een Oosterse koolsalade met gerookte kip. Meestal maakte ik de salade zonder kool, maar mét smaakt hij zeker zo lekker.
Tijd
15 minuten
Porties
2
Niveau
1 ster
Ingrediënten
150 gram fijngesneden witte kool
150 gram fijngesneden rode kool
150 gram julienne gesneden wortel
1 gerookte kipfilet
1 appel
1 flinke limoen
1 theelepel sesamolie
2 theelepels honing
1 eetlepel sesamzaadjes
Wat koriander
Sla
Bereiding
Snijd de kipfilet in reepjes en de appel in kleine blokjes. Zet dan even opzij.
Voor de dressing: meng het sap van 1 flinke limoen, 1 theelepel sesamolie, 2 theelepels honing en een snufje zout goed door elkaar. Meng de fijngesneden witte kool, rode kool en wortel in een grote kom door elkaar met de dressing.
Maak twee borden op met elk een flinke hand gemengde sla. Schep op elk de helft van het kool/wortel mengsel. Verdeel hierover de gerookte kipfilet reepjes, de appelblokjes, sesamzaadjes en de koriander.
Ready is je healthy en vooral mega lekkere salade! Enjoy zoetjes.
Bakmodus
Oosterse koolsalade met gerookte kip
15 minuten
2
Ingrediënten
150 gram fijngesneden witte kool
150 gram fijngesneden rode kool
150 gram julienne gesneden wortel
1 gerookte kipfilet
1 appel
1 flinke limoen
1 theelepel sesamolie
2 theelepels honing
1 eetlepel sesamzaadjes
Wat koriander
Sla
Bereiding
Snijd de kipfilet in reepjes en de appel in kleine blokjes. Zet dan even opzij.
Voor de dressing: meng het sap van 1 flinke limoen, 1 theelepel sesamolie, 2 theelepels honing en een snufje zout goed door elkaar. Meng de fijngesneden witte kool, rode kool en wortel in een grote kom door elkaar met de dressing.
Maak twee borden op met elk een flinke hand gemengde sla. Schep op elk de helft van het kool/wortel mengsel. Verdeel hierover de gerookte kipfilet reepjes, de appelblokjes, sesamzaadjes en de koriander.
Ready is je healthy en vooral mega lekkere salade! Enjoy zoetjes.
Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!
Snijd de kipfilet in reepjes en de appel in kleine blokjes. Zet dan even opzij.
Voor de dressing: meng het sap van 1 flinke limoen, 1 theelepel sesamolie, 2 theelepels honing en een snufje zout goed door elkaar. Meng de fijngesneden witte kool, rode kool en wortel in een grote kom door elkaar met de dressing.
Maak twee borden op met elk een flinke hand gemengde sla. Schep op elk de helft van het kool/wortel mengsel. Verdeel hierover de gerookte kipfilet reepjes, de appelblokjes, sesamzaadjes en de koriander.
Ready is je healthy en vooral mega lekkere salade! Enjoy zoetjes.