Sweet friday vieren we deze week extra goed met deze onweerstaanbare dulce de leche brownies. Want in het weekend mag je los.
Alsof brownies an sich nog niet lekker genoeg zijn, maak ik het gewoon nog een stapje erger voor je. Ik swirlde dulce de leche (karamelspread) door het beslag voor ze de oven in gingen. Na het bakken topte ik ze af met een laag pure chocolade en bestrooide dit geheel met grove zoutvlokken.
Sorry not sorry.
Recept
Onweerstaanbare dulce de leche brownies
Sweet friday vieren we deze week extra goed met deze onweerstaanbare dulce de leche brownies. Want in het weekend mag je los.
BROWNIES. Breek de chocola in kleine stukjes en smelt dit au bain-marie, samen met de boter.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm van 2030 cm in en bekleed met bakpapier.
Neem de (enigszins afgekoelde) gesmolten chocola en boter en meng hier de suiker, snuf zout en vanille extract doorheen.
Zeef de bloem en meng dit door het chocolademengsel. Voeg hier vervolgens de eieren n voor n aan toe en roer het door elkaar, tot je een smeuïg mengsel hebt.
Giet het browniebeslag in de bakvorm. Verdeel de dulce de leche er in eetlepels overheen en swirl erdoor. Bak de brownies in 25-30 minuten gaar en laat afkoelen.
TOPPING. Verwarm de pure chocolade en melk au bain-marie tot ze volledig gesmolten en gemengd zijn. Giet op de afgekoelde brownie en als de chocolade licht gestold is strooi je de zoutvlokken erover.
BROWNIES. Breek de chocola in kleine stukjes en smelt dit au bain-marie, samen met de boter.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm van 2030 cm in en bekleed met bakpapier.
Neem de (enigszins afgekoelde) gesmolten chocola en boter en meng hier de suiker, snuf zout en vanille extract doorheen.
Zeef de bloem en meng dit door het chocolademengsel. Voeg hier vervolgens de eieren n voor n aan toe en roer het door elkaar, tot je een smeuïg mengsel hebt.
Giet het browniebeslag in de bakvorm. Verdeel de dulce de leche er in eetlepels overheen en swirl erdoor. Bak de brownies in 25-30 minuten gaar en laat afkoelen.
TOPPING. Verwarm de pure chocolade en melk au bain-marie tot ze volledig gesmolten en gemengd zijn. Giet op de afgekoelde brownie en als de chocolade licht gestold is strooi je de zoutvlokken erover.
Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!
BROWNIES. Breek de chocola in kleine stukjes en smelt dit au bain-marie, samen met de boter.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een bakvorm van 2030 cm in en bekleed met bakpapier.
Neem de (enigszins afgekoelde) gesmolten chocola en boter en meng hier de suiker, snuf zout en vanille extract doorheen.
Zeef de bloem en meng dit door het chocolademengsel. Voeg hier vervolgens de eieren n voor n aan toe en roer het door elkaar, tot je een smeuïg mengsel hebt.
Giet het browniebeslag in de bakvorm. Verdeel de dulce de leche er in eetlepels overheen en swirl erdoor. Bak de brownies in 25-30 minuten gaar en laat afkoelen.
TOPPING. Verwarm de pure chocolade en melk au bain-marie tot ze volledig gesmolten en gemengd zijn. Giet op de afgekoelde brownie en als de chocolade licht gestold is strooi je de zoutvlokken erover.