Vorig jaar bakte ik de Mojito Genoise taart van Lorraine Pascale, een echt pareltje. Maar ik vond het tijd voor een nieuwe uitdaging in mojito stijl: mini mojito cupcakes! Ik heb mijn basisrecept voor cupcakes gebruikt en hier alle ingrediënten van een klassieke mojito aan toegevoegd. Daarop zit een frisse botercrème met limoensap.
Waarom mini cupcakes? Elk jaar kan ik op mijn verjaardag niet kiezen wat ik moet trakteren. En zodat iedereen overal van kan proeven maak ik overal gewoon mini versies van. Ideaal voor een high tea dus ook!
Ze vielen in de smaak! Niet alleen bij de volwassenen, ook mijn kleine nichtjes zijn inmiddels al echte mojito (cupcake) lovers. Tante Mariet voedt ze wel op.
Recept
Mini mojito cupcakes
Vorig jaar bakte ik de Mojito Genoise taart van Lorraine Pascale, een echt pareltje. Maar ik vond het tijd voor een nieuwe uitdaging in mojito stijl: mini mojito cupcakes! Ik heb mijn basisrecept voor cupcakes gebruikt en hier alle ingrediënten van een klassieke mojito aan toegevoegd. Daarop zit een frisse botercrème met limoensap.
Tijd
—
Porties
—
Niveau
1 ster
Ingrediënten
Voor 18 mini mojito cupcakes:
100 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram ongezouten boter
100 gram suiker
2 eieren (M)
1 limoen
Een theelepel vanille extract
20 muntblaadjes
Voor de botercrème:
150 gram boter
150 gram poedersuiker
Een halve theelepel vanille extract
1 limoen
Overig:
18 mini vormpjes
Bakvorm voor mini cupcakes
Bereiding
Verwarm de oven vast voor op 180 graden en zet de vormpjes klaar. Zelf gebruik ik altijd een aluminium muffin/cupcakevorm en zet ik daar de vormpjes in, zodat ze stevig blijven en niet uitzakken.
Neem een beslagkom en mix de boter en het suiker samen en voeg hierna het zelfrijzend bakmeel toe. Voeg vervolgens de eieren er één voor één door en mix tot het een romig geheel wordt.
Voeg nu het vanille aroma, de schil van 1 limoen en het sap van een halve limoen toe en mix tot het een glad beslag is. Nu kun je de vormpjes tot net iets onder de rand vullen.
Bak de cupcakes in 15 minuten gaar, op 180 graden.Terwijl de cupcakes in de oven staan kun je de botercrème vast maken.
Neem een kom en roer de boter tot hij zacht is. Voeg het vanille aroma, rasp van 1 limoen en poedersuiker rustig toe en mix tot het een glad geheel is. Mix daarna het sap van een halve limoen erdoor.
Zet de botercrème in de koelkast om weer een beetje op te stijven en laat de cupcakes goed afkoelen voor je de botercrème erop spuit. Versier de cupcakes met een klein stukje limoen of met een blaadje munt.
Mojito time!
Bakmodus
Mini mojito cupcakes
Ingrediënten
Voor 18 mini mojito cupcakes:
100 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram ongezouten boter
100 gram suiker
2 eieren (M)
1 limoen
Een theelepel vanille extract
20 muntblaadjes
Voor de botercrème:
150 gram boter
150 gram poedersuiker
Een halve theelepel vanille extract
1 limoen
Overig:
18 mini vormpjes
Bakvorm voor mini cupcakes
Bereiding
Verwarm de oven vast voor op 180 graden en zet de vormpjes klaar. Zelf gebruik ik altijd een aluminium muffin/cupcakevorm en zet ik daar de vormpjes in, zodat ze stevig blijven en niet uitzakken.
Neem een beslagkom en mix de boter en het suiker samen en voeg hierna het zelfrijzend bakmeel toe. Voeg vervolgens de eieren er één voor één door en mix tot het een romig geheel wordt.
Voeg nu het vanille aroma, de schil van 1 limoen en het sap van een halve limoen toe en mix tot het een glad beslag is. Nu kun je de vormpjes tot net iets onder de rand vullen.
Bak de cupcakes in 15 minuten gaar, op 180 graden.Terwijl de cupcakes in de oven staan kun je de botercrème vast maken.
Neem een kom en roer de boter tot hij zacht is. Voeg het vanille aroma, rasp van 1 limoen en poedersuiker rustig toe en mix tot het een glad geheel is. Mix daarna het sap van een halve limoen erdoor.
Zet de botercrème in de koelkast om weer een beetje op te stijven en laat de cupcakes goed afkoelen voor je de botercrème erop spuit. Versier de cupcakes met een klein stukje limoen of met een blaadje munt.
Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!
2 reacties
Hoi! Is de hoeveelheid beslag voldoende om gewoon 1 grote cake te maken denk je? En hoe lang zou deze dan in de oven moeten?
Hi Ellen, ik zou de dubbele hoeveelheid gebruiken voor een cake in een cakevorm van omgeveer 25 cm. Die bak je in ongeveer drie kwartier gaar op 175 graden, maar test tussendoor even met een caketester of hij er al schoon uitkomt.
Verwarm de oven vast voor op 180 graden en zet de vormpjes klaar. Zelf gebruik ik altijd een aluminium muffin/cupcakevorm en zet ik daar de vormpjes in, zodat ze stevig blijven en niet uitzakken.
Neem een beslagkom en mix de boter en het suiker samen en voeg hierna het zelfrijzend bakmeel toe. Voeg vervolgens de eieren er één voor één door en mix tot het een romig geheel wordt.
Voeg nu het vanille aroma, de schil van 1 limoen en het sap van een halve limoen toe en mix tot het een glad beslag is. Nu kun je de vormpjes tot net iets onder de rand vullen.
Bak de cupcakes in 15 minuten gaar, op 180 graden.Terwijl de cupcakes in de oven staan kun je de botercrème vast maken.
Neem een kom en roer de boter tot hij zacht is. Voeg het vanille aroma, rasp van 1 limoen en poedersuiker rustig toe en mix tot het een glad geheel is. Mix daarna het sap van een halve limoen erdoor.
Zet de botercrème in de koelkast om weer een beetje op te stijven en laat de cupcakes goed afkoelen voor je de botercrème erop spuit. Versier de cupcakes met een klein stukje limoen of met een blaadje munt.
Hoi! Is de hoeveelheid beslag voldoende om gewoon 1 grote cake te maken denk je? En hoe lang zou deze dan in de oven moeten?
Hi Ellen, ik zou de dubbele hoeveelheid gebruiken voor een cake in een cakevorm van omgeveer 25 cm. Die bak je in ongeveer drie kwartier gaar op 175 graden, maar test tussendoor even met een caketester of hij er al schoon uitkomt.