Ga naar de inhoud
Makkelijk ananas-bladerdeegtoetje
19 januari 2018

Makkelijk ananas-bladerdeegtoetje

Yeah, we’ve got a winner! Dit lekkere ananas-bladerdeegtoetje heb je mega snel gemaakt en is ook nog eens helemaal lactosevrij, vegan en zonder toegevoegde suikers.

Het ding met toetjes is dat je er niet ná het hoofdgerecht nog een uur mee bezig wilt zijn. Daarvoor is dit dessert perfect! Je bent er überhaupt maar een paar minuutjes aan kwijt. Het enige dat je nodig hebt zijn een paar plakjes bladerdeeg, een bak kokosyoghurt, wat grof kokosschaafsel en een schoongemaakte ananas. Die laatste kun je tegenwoordig zelfs al uitgekleed en al bij de appie kopen, ananas zonder jas noemde onze groenteboer dat altijd. Mega handig, want dan hoef je echt bijna niks meer te doen.

En omdat ananas zo lekker zoet is vind ik het totaal niet nodig om ook nog suiker aan de kokosyoghurt toe te voegen, daarnaast mag dat nu ook niet tijdens mijn suikervrije challenge. Maar je kunt natuurlijk altijd nog los met de poedersuikerbus op het eindresultaat.

Hou je niet van kokos? Vervang de kokosyoghurt dan door volle Griekse yoghurt of een stevige plantaardige yoghurt en het kokosschaafsel door amandelschaafsel.

Makkelijk ananas-bladerdeegtoetje

Makkelijk ananas-bladerdeegtoetje
Recept

Makkelijk ananas-bladerdeegtoetje

Yeah, we’ve got a winner! Dit lekkere ananas-bladerdeegtoetje heb je mega snel gemaakt en is ook nog eens helemaal lactosevrij, vegan en zonder toegevoegde suikers.

Tijd
10 minuten + baktijd
Porties
4
Niveau
1 ster

Ingrediënten

  • Halve ananas
  • Handje grof kokosschaafsel
  • 4 plakjes bladerdeeg*
  • 250 ml kokosyoghurt of kokosslagroom
  • Ahornsiroop, optioneel

* Let op dat je vegan bladerdeeg (met margarine gemaakt ipv roomboter) kiest.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer om te ontdooien.
  2. Maak de ananas schoon en snijd in plakken. Ik hou de plakken vrij dik, dat vind ik het lekkerst.
  3. Rooster het kokosschaafsel kort in de oven (blijf voor de oven staan want dit duurt nog geen minuut).
  4. Beleg een bakplaat met bakpapier en leg hier de bladerdeegplakjes op. Leg een plak ananas in het midden van elk bladerdeegje en bestrijk de randen evt. met een beetje amandelmelk.
  5. Bak de ananas-bladerdeeg gebakjes goudbruin in 10 – 15 minuten.
  6. Top af met een flinke klodder kokosyoghurt of kokosslagroom en geroosterd kokosschaafsel.

Tips voor ananas bladerdeeg toetje

  • Hoeft het niet suikervrij? Strooi dan wat suiker over de velletjes bladerdeeg, dat bakt heerlijk krokant.
  • Het is ook lekker om wat ahornsiroop door de kokosyoghurt of kokosslagroom te mengen.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Makkelijk ananas-bladerdeegtoetje" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@mariettevantuyl)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. * Vereiste velden zijn gemarkeerd

Meer