Het ding met toetjes is dat je er niet ná het hoofdgerecht nog een uur mee bezig wilt zijn. Daarvoor is dit dessert perfect! Je bent er überhaupt maar een paar minuutjes aan kwijt. Het enige dat je nodig hebt zijn een paar plakjes bladerdeeg, een bak kokosyoghurt, wat grof kokosschaafsel en een schoongemaakte ananas. Die laatste kun je tegenwoordig zelfs al uitgekleed en al bij de appie kopen, ananas zonder jas noemde onze groenteboer dat altijd. Mega handig, want dan hoef je echt bijna niks meer te doen.
En omdat ananas zo lekker zoet is vind ik het totaal niet nodig om ook nog suiker aan de kokosyoghurt toe te voegen, daarnaast mag dat nu ook niet tijdens mijn suikervrije challenge. Maar je kunt natuurlijk altijd nog los met de poedersuikerbus op het eindresultaat.
Hou je niet van kokos? Vervang de kokosyoghurt dan door volle Griekse yoghurt of een stevige plantaardige yoghurt en het kokosschaafsel door amandelschaafsel.

Ingrediënten
- Halve ananas
- Handje grof kokosschaafsel
- 4 plakjes bladerdeeg*
- 250 ml kokosyoghurt of kokosslagroom
- Ahornsiroop, optioneel
* Let op dat je vegan bladerdeeg (met margarine gemaakt ipv roomboter) kiest.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden en haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer om te ontdooien.
- Maak de ananas schoon en snijd in plakken. Ik hou de plakken vrij dik, dat vind ik het lekkerst.
- Rooster het kokosschaafsel kort in de oven (blijf voor de oven staan want dit duurt nog geen minuut).
- Beleg een bakplaat met bakpapier en leg hier de bladerdeegplakjes op. Leg een plak ananas in het midden van elk bladerdeegje en bestrijk de randen evt. met een beetje amandelmelk.
- Bak de ananas-bladerdeeg gebakjes goudbruin in 10 – 15 minuten.
- Top af met een flinke klodder kokosyoghurt of kokosslagroom en geroosterd kokosschaafsel.
Tips voor ananas bladerdeeg toetje
- Hoeft het niet suikervrij? Strooi dan wat suiker over de velletjes bladerdeeg, dat bakt heerlijk krokant.
- Het is ook lekker om wat ahornsiroop door de kokosyoghurt of kokosslagroom te mengen.