Kennen jullie mijn dadelwalnotenreepjes met kokos nog? Mijn lievelings gezondigenreceptje. Ik maak mijn eigen recepten niet vaak opnieuw, maar de dadelwalnotenreepjes met kokos maak ik regelmatig.
En plots kwam het in me op: WAAROM GEEN CHOCOLADE VARIANT? Soms is het leven zo makkelijk. En lekker, dat vooral, want oh deze chocolade dadelwalnotenreepjes met kokos zijn ook weer ongelofelijk lekker. Heerlijk als snackje, of traktatie.
Deze móet je gewoon proberen, echt.
CADEAUTIP! PUUR ZOET
In mijn bakboek PUUR ZOET vind je 80 glutenvrije en lactosevrije recepten, waarvan bijna 60 vegan. Simpele en pure ingrediënten staan centraal en er zijn handige baktips omschreven om ingrediënten te kunnen vervangen. Met deze lekkere recepten kan iedereen op verantwoorde manier van zoete ontbijtjes, koek, taart en toetjes genieten.
Kennen jullie mijn dadelwalnotenreepjes met kokos nog? Mijn lievelings gezondigenreceptje. Ik maak mijn eigen recepten niet vaak opnieuw, maar de dadelwalnotenreepjes met kokos maak ik regelmatig.
Tijd
15 minuten
Porties
15
Niveau
1 ster
Ingrediënten
250 gram ontpitte dadels
2 flinke eetlepels cacao
100 gram walnoten
50 gram kokos
2 eetlepels kokosolie
Bereiding
Week de dadels ongeveer een kwartier in heet water. Vet ondertussen een bakvorm of vierkant schaaltje in en bekleedmet bakpapier (ongeveer 15×10 cm, maar je kunt ook de helft van de bakvorm vullen of de dubbele hoeveelheid maken). Door het invetten zal het bakpapier beter op zijn plek blijven zitten.
Giet de dadels af en pers het teveel aan water eruit. Doe ze dan in een blender of keukenmachine, samen met twee eetlepels kokosolie. Zet de keukenmachine aan tot de dadels goed fijn zijn gemalen en voeg de cacao toe. Zet opnieuw aan tot het goed gemengd is.
Hak de walnoten in grove stukjes en roer dit samen met de kokos door het bovenstaande mengsel.
Als het goed gemengd is stort je het in de bakvorm. Druk stevig aan en maak de bovenkant mooi glad met de bolle kant van een lepel. Maak de lepel eventueel vochtig met wat water als het erg blijft plakken. Strooi nog een beetje kokos op de bovenkant en zet minstens twee uur in de koelkast om op te stijven.
Til het plakkaat nu uit de bakvorm, snij in stukjes en GENIET! Je kunt de chocolade dadelwalnotenreepjes met kokos zeker een week in de koelkast bewaren.
Heb jij deze amazing chocolade dadelwalnotenreepjes met kokos gemaakt of ga jij liever voor de ‘gewone’ dadelwalnotenreepjes met kokos? Laat het in een berichtje hieronder achter of deel jouw baksel via Instagram, Facebook of Snapchat (gebruikersnaam: zoetrecepten)!
Bakmodus
Chocolade dadelwalnotenreepjes met kokos
15 minuten
15
Ingrediënten
250 gram ontpitte dadels
2 flinke eetlepels cacao
100 gram walnoten
50 gram kokos
2 eetlepels kokosolie
Bereiding
Week de dadels ongeveer een kwartier in heet water. Vet ondertussen een bakvorm of vierkant schaaltje in en bekleedmet bakpapier (ongeveer 15×10 cm, maar je kunt ook de helft van de bakvorm vullen of de dubbele hoeveelheid maken). Door het invetten zal het bakpapier beter op zijn plek blijven zitten.
Giet de dadels af en pers het teveel aan water eruit. Doe ze dan in een blender of keukenmachine, samen met twee eetlepels kokosolie. Zet de keukenmachine aan tot de dadels goed fijn zijn gemalen en voeg de cacao toe. Zet opnieuw aan tot het goed gemengd is.
Hak de walnoten in grove stukjes en roer dit samen met de kokos door het bovenstaande mengsel.
Als het goed gemengd is stort je het in de bakvorm. Druk stevig aan en maak de bovenkant mooi glad met de bolle kant van een lepel. Maak de lepel eventueel vochtig met wat water als het erg blijft plakken. Strooi nog een beetje kokos op de bovenkant en zet minstens twee uur in de koelkast om op te stijven.
Til het plakkaat nu uit de bakvorm, snij in stukjes en GENIET! Je kunt de chocolade dadelwalnotenreepjes met kokos zeker een week in de koelkast bewaren.
Heb jij deze amazing chocolade dadelwalnotenreepjes met kokos gemaakt of ga jij liever voor de ‘gewone’ dadelwalnotenreepjes met kokos? Laat het in een berichtje hieronder achter of deel jouw baksel via Instagram, Facebook of Snapchat (gebruikersnaam: zoetrecepten)!
Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!
30 reacties
ik heb ze gisteren gemaakt ze zijn echt heerlijk, ik snijd ze in stukjes en doe ze dan in een bakje in de vrieskist. Dat gaat prima want ze bevriezen niet echt, zo blijven ze ook langer goed! Dank je wel voor het recept, ben er heel blij mee.
Vandaag gemaakt en ze zijn heerlijk! Had een soortgelijk reepje gekocht a 1 euro en dacht,dat moet ik ook kunnen en vond je recept,zeker een aanrader en leuk om te varieren!
Zou het ook gaan met gesmoten pure chocolade (72% of 85%) i.p.v cacao….misschien dan geen kokosolie nodig…. weet niet of dat het het zelfde zou smaken. Zal het moeten proberen. Dank je wel voor jou ideetje .
heb ze opgeslagen gaat ze vanmiddag maken ze lijken mij lekker .maak wel kleintjes maak ze voor de leeskring en die nemen altijd iets kleins vooral vroeg in de middag
Dat is niet de bedoeling! Heb je de dadels wel geweekt in heet water en voldoende kokosolie gebruikt? Bij mij zijn de reepjes heerlijk sticky en vallen totaal niet uit elkaar.
Week de dadels ongeveer een kwartier in heet water. Vet ondertussen een bakvorm of vierkant schaaltje in en bekleedmet bakpapier (ongeveer 15×10 cm, maar je kunt ook de helft van de bakvorm vullen of de dubbele hoeveelheid maken). Door het invetten zal het bakpapier beter op zijn plek blijven zitten.
Giet de dadels af en pers het teveel aan water eruit. Doe ze dan in een blender of keukenmachine, samen met twee eetlepels kokosolie. Zet de keukenmachine aan tot de dadels goed fijn zijn gemalen en voeg de cacao toe. Zet opnieuw aan tot het goed gemengd is.
Hak de walnoten in grove stukjes en roer dit samen met de kokos door het bovenstaande mengsel.
Als het goed gemengd is stort je het in de bakvorm. Druk stevig aan en maak de bovenkant mooi glad met de bolle kant van een lepel. Maak de lepel eventueel vochtig met wat water als het erg blijft plakken. Strooi nog een beetje kokos op de bovenkant en zet minstens twee uur in de koelkast om op te stijven.
Til het plakkaat nu uit de bakvorm, snij in stukjes en GENIET! Je kunt de chocolade dadelwalnotenreepjes met kokos zeker een week in de koelkast bewaren.
Heb jij deze amazing chocolade dadelwalnotenreepjes met kokos gemaakt of ga jij liever voor de ‘gewone’ dadelwalnotenreepjes met kokos? Laat het in een berichtje hieronder achter of deel jouw baksel via Instagram, Facebook of Snapchat (gebruikersnaam: zoetrecepten)!
ik heb ze gisteren gemaakt ze zijn echt heerlijk, ik snijd ze in stukjes en doe ze dan in een bakje in de vrieskist. Dat gaat prima want ze bevriezen niet echt, zo blijven ze ook langer goed! Dank je wel voor het recept, ben er heel blij mee.
Ook lekker om in de zomer uit de vriezer te snoepen, heb ik wel eens gehoord 😉
Kan de kokos olie vervangen worden door een andere soort olie? Ik heb het niet in huis.
Eigenlijk niet, het moet een soort olie of vet zijn dat opstijft.
Hoi, heb ze gemaakt en kan er ook bijna niet afblijven!
Wat een fijn recept! Dankjewel ♥️
Wat fijn Bea! Hier ook een grote favoriet.
Ze staan op dit moment in de koelkast, ben zeer benieuwd!!
Yay! Laat me weten wat je ervan vond 😀 Enjoy!
Heb trouwens geen kokosolie toegevoegd
Kan prima inderdaad, dan worden ze iets minder stevig 🙂
Vandaag gemaakt en ze zijn heerlijk! Had een soortgelijk reepje gekocht a 1 euro en dacht,dat moet ik ook kunnen en vond je recept,zeker een aanrader en leuk om te varieren!
Ja, zo ontstaan veel van mijn recepten! Iets wat ik ergens geproefd heb na willen maken..
Hoelaat is dit houdbaar? Waar kan ik het beste bewaren?
Dit kun je zeker twee weken bewaren. Ik doe ze in een afgesloten bakje in de koelkast.
Moet je de kokos olie eerst smelten?
Mijn dadels zijn meestal nog heet van het weken waardoor de kokosolie mee smelt. Even smelten vooraf kan geen kwaad.
Zou het ook gaan met gesmoten pure chocolade (72% of 85%) i.p.v cacao….misschien dan geen kokosolie nodig…. weet niet of dat het het zelfde zou smaken. Zal het moeten proberen. Dank je wel voor jou ideetje .
Hi Viviane, ik denk dat dat heel goed werkt! Je hebt dan inderdaad geen kokosolie meer nodig. Hoor graag hoe ze zijn geworden 🙂
Hoi,
Bedoel je met cacoa, cacaopoeder of echt cacoa?
Daar bedoel ik inderdaad cacaopoeder mee, ik pas het meteen aan!
heb ze opgeslagen gaat ze vanmiddag maken ze lijken mij lekker .maak wel kleintjes maak ze voor de leeskring en die nemen altijd iets kleins vooral vroeg in de middag
Heerlijk!
Mmmm wat een heerlijk recept. Heb ze gisteren gemaakt. Kan er niet vanaf blijven!
Herkenbaar!
Jammer dat het met het aansnijden uit elkaar valt, is daar wat voor? Gr juno.
Dat is niet de bedoeling! Heb je de dadels wel geweekt in heet water en voldoende kokosolie gebruikt? Bij mij zijn de reepjes heerlijk sticky en vallen totaal niet uit elkaar.
Ziet er echt heerlijk uit! En glutenvrij. Hier houd ik van
Ja he, zo fijn!
Dat klinkt zeker ontzettend lekker, ben gek op chocolade dus een briljante vonst om deze te maken 😉
Thanks! Ze zijn zó heerlijk!