Ga naar de inhoud
Abrikozen havermout ontbijttaart
30 oktober 2017

Abrikozen havermout ontbijttaart

Taart voor ontbijt, wie wil dat nu niet? Dat kan prima elke dag met deze gezonde abrikozen havermout ontbijttaart! En LEKKER dat 'ie is.

En LEKKER dat ā€˜ie is. We moesten ons best doen om niet meteen twee punten voor ontbijt weg te werken. GelukkigĀ vultĀ een punt goed, dus houdt dat je ook wel tegen.

Dit taartje zit vol vezels dankzij de havermout en wordt gezoet door de bananen en een beetje Hero abrikozenjam. Je ontbijttaartĀ experienceĀ is he-le-maal af als je er een dikke klodder Griekse yoghurt bij serveert met een extra schepje jam.

Genieten geblazen!

Abrikozen havermout ontbijttaart

Abrikozen havermout ontbijttaart

Dit artikel is gesponsord door Hero. Ik schrijf alleen over producten waar ik volledig achtersta. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Puur Zoet Boek Cover

CADEAUTIP! PUUR ZOET

In mijn bakboek PUUR ZOET vind je 80 glutenvrije en lactosevrije recepten, waarvan bijna 60 vegan. Simpele en pure ingrediƫnten staan centraal en er zijn handige baktips omschreven om ingrediƫnten te kunnen vervangen. Met deze lekkere recepten kan iedereen op verantwoorde manier van zoete ontbijtjes, koek, taart en toetjes genieten.

BESTEL HIER!
Abrikozen havermout ontbijttaart
Recept

Abrikozen havermout ontbijttaart

Taart voor ontbijt, wie wil dat nu niet? Dat kan prima elke dag met deze gezonde abrikozen havermout ontbijttaart! En LEKKER dat 'ie is.

Tijd
30 minuten
Porties
10
Niveau
1 ster

Ingrediƫnten

  • 200 gram havermout
  • 2 eieren
  • 2 bananen
  • 125 ml (amandel)melk
  • 2 tl bakpoeder
  • 5 el Hero abrikozenjam
  • 1 flinke appel
  • 100 gram gemengde noten

Bereiding

  1. Maak de appel schoon, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Hak de noten grof en zet even opzij.
    Abrikozen havermout ontbijttaart
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakvorm (20 cm) met bakpapier.
  3. Pureer de banaan fijn, meng 2 el abrikozenjam erdoor en klop deze samen met de eieren op. Voeg de melk toe en mix nog even door.
  4. Maal 130 gram havermout tot een fijn meel in de foodprocessor. Meng dit vervolgens met de overgebleven havermoutvlokken, het bakpoeder en een snuf zout. Mix het natte mengsel hier doorheen en schep vervolgens de appelstukjes en noten erdoor.
  5. Stort het beslag in de bakvorm. Swirl de laatste 3 el abrikozenjam met een klein lepeltje door het beslag en bak de havermout ontbijttaart in 40-45 minuten gaar.
  6. Serveer eventueel met een klodder Griekse yoghurt en wat jam. Yum!
    Abrikozen havermout ontbijttaart


Glutenvrij ontbijttaartje maken? Let dan wel op dat je havermout gebruikt die glutenvrij gecertificeerd is.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Abrikozen havermout ontbijttaart" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@mariettevantuyl)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal stemmen: 2

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

6 reacties

  1. Met een andere jam (in dit geval door van de IKEA die bij de balletjes hoort) ook heel lekker. Kom ik weer van de restjes jam af šŸ˜€. En ipv de yoghurt, vanille kwark.

  2. Heerlijk! Lekker zoet. Ik heb hem in een vierkante vorm gemaakt om er gemakkelijk 9 stukken uit te halen. Had wat kaneel en rozijnen toegevoegd. Bedankt voor dit superrecept!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. * Vereiste velden zijn gemarkeerd

Meer