Ga naar de inhoud
Review: Heel Holland Bakt
Reviews 19 mei 2014

Review: Heel Holland Bakt

Review: Heel Holland Bakt

Thank god! Heel Holland Bakt stopt niet bij het tv-programma. Naar aanleiding van het succesvolle bakprogramma hebben ze ook een boek uitgebracht. Niet meer dan logisch, gezien de titel dat Heel Holland zou moeten bakken. Ik sluit me daar uiteraard volledig bij aan en was erg nieuwsgierig naar het boek. Ik heb het boek uitgebreid voor je bestudeerd en in dit artikel vind je daarom een review voor het boek Heel Holland Bakt.

Wanneer je al bekend bent met het boek van The Great British Bake-off, een gelijksoortig succesvol bakprogramma in Engeland, zul je veel dezelfde recepten tegenkomen. Het boek is echter aangevuld met verschillende recepten die je nog wel zult kennen uit het tv-programma en een aantal echte Nederlandse klassiekers! Hoe dan ook staat het boek vol met mooie recepten voor de thuisbakker, zoals de ondertitel van het boek al zegt.

Aan de inleiding zie je meteen dat dit boek alle ‘bakvlakken’ dekt. Cakes, koekjes, brood, hartig, taart, patisserie, toetjes en feestrecepten. Het is dus niet alleen zoet zoet zoet, maar er worden ook allerlei broden en hartige quiches behandeld. Elk hoofdstuk begint met een uitgebreide inleiding, met daarbij een opsomming van de recepten. In deze inleiding wordt achtergrondinformatie beschreven, maar je vindt er vooral ook veel tips en tricks. Ik denk dat menig thuisbakker blij is met deze nuttige tips! Ik heb ze in ieder geval al dankbaar doorgespit.

Het boek biedt niet alleen veel variatie aan recepten, maar ook aan de wijze waarop het wordt gepresenteerd. Soms komen er shots voorbij uit de afleveringen van Heel Holland Bakt en een deel van de recepten wordt stap voor stap uitgelegd, met bijbehorende foto’s bij elke stap, heel prettig. Daarnaast zie je regelmatig een Heel Holland Bakt Topper voorbij komen, dat zijn de meest geslaagde recepten van de thuisbakkers uit het tv-programma.

Mijn mening over het Heel Holland Bakt boek
Ik vind het een heel helder, uitgebreid en prettig leesbaar boek. Het boek biedt veel recepten, met een duidelijke ingrediëntenlijst en beschrijving. Maar het boek is veel meer dan recepten alleen. Juist omdat het boek ook vol staat met handige tips, informatie en technieken die stap voor stap worden uitgelegd, is dit een heel prettig boek voor thuisbakkers en een goed basisbakboek. Daarnaast biedt het boek een frisse lay-out en duidelijke foto’s, wat het boek extra fijn maakt om te lezen of te kijken.

Ben je ook enthousiast geworden over het Heel Holland Bakt boek? Tot 22 juli kun je het boek voor 24,99, i.p.v. 29,99, kopen. Via deze link kun je het bakboek via Bol.com bestellen!

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *