Ga naar de inhoud
Zwart ijs van kokosnoot as: yay or nay?
Food nieuws 17 juni 2016

Zwart ijs van kokosnoot as: yay or nay?

Zwart ijs van kokosnoot as: yay or nay?

Een ijsmaker in New York heeft onlangs zwart ijs aan zijn menukaart toegevoegd. En dan bedoel ik ook écht diepzwart gekleurd ijs. Zo zwart dat je mond na het eten van dit ijs ook tijdelijk zwart gekleurd wordt. Het ijs heeft haar volle kleur te danken aan het gebruik van de as van een kokosnoot.

Mijn eerste reactie: als iets verkoold is tot as, dan moet je het niet meer eten. Niet gezond, net zoals dat verbrande kippetje van de BBQ. Toch? Maar het blijkt dat de schil van een verkoolde kokosnoot zich omzet tot actieve houtskool. Nog zoiets dat mij niet eetbaar in de oren klinkt, maar waarvan beweerd wordt dat het positieve effecten op je gezondheid heeft.

Gelukkig gebruikt de ijsmaker (Morgenstern) de kokosnoot as niet enkel voor haar diepzwarte kleur, maar ook voor de rijke kokossmaak die ze afgeeft. Om tot dit zwarte kokosijs te komen, combineert hij kokosvlokken, kokosmelk, kokoscream en kokosas met elkaar om tot een ultiem smaakvol ijsje te komen.

Ik ben zelf een diehard kokosfan, maar mijn hartje gaat niet harder kloppen als ik een zwart kokos ijsje zie. Zeker niet wanneer ik weet dat er ‘as’ of actieve houtskool in zit. Nieuwsgierig maakt het me wel! En jij? Zou jij het uit willen proberen?

Zwart kokosnootijsje

Bron: Food.mic

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

8 berichten over “Zwart ijs van kokosnoot as: yay or nay?

  1. Actieve koolstof is alleen bedoeld voor consumptie als je écht vergif hebt ingeslikt en dat uit je lijf wil filteren. Het is namelijk niet selectief in wat opneemt, je raakt ook allemaal gezonde voedingsstoffen kwijt en het regelmatig innemen van actieve koolstof kan daardoor leiden tot tekorten. Ik zeg dus zeker nay tegen dit ijsje.

    1. dus? het is niet alsof je dat dagelijks gaat zitten eten anyway? daarbij moet je letten op de hoeveelheid. dat beetje in een ijsje eens af en toe gaat echt niets doen en zeker niet je voedingsstoffen ontnemen hoor… altijd maar geraffineerde rommel eten, dat zal een veel groter effect hebben.

        1. Ik zou het willen proberen natuurlijk heb heel vroeger ook een jointje geprobeerd en ook meteen de laatste kwam erachter dat t niks voor mij was, we leven maar 1× en wat we al in ons mond gestopt hebben zonder te weten, zelfs met t weten dat het niet gezond is 😣

  2. Ik vind het juist weol erg interessant. niet alleen estetisch gezien vind ik het er prachtig uitzien maar het ingredient zelf, kokosnootschil houtskool vind ik geweldig. Ik ga het zelf maken dit jaar voor met oud en nieuw als dessert in combinatie met een moelleux au chocolat. ben erg benieuwd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *