Deze citroenbroodpudding met een aardbeientwist moet absoluut op je lijstje voor het Paasontbijt of -brunch. Ik geef je driegoede redenen!Numero uno, je hebt het binnen 10 minuutjes gemaakt.
Het is z makkelijk
. En daās best fijn, want er komt vast nog meer op die ontbijttafel waar je druk mee bent. Numero due,
citroen, aardbei en brioche
zijn helemaal in Paassferen. Ik ben er gek op! Numero tre, het is
onwijs lekker
. Knapperig van boven, maar heerlijk romig en smeug van binnen. De drie mannen aan wie ik het voorschotelde aten de hele schaal binnen een uur leeg. Dat waren toch zeker 8 flinke porties. Intens. Lekker dus.
Ik heb een gezondere twist gegeven aan deze citroenbroodpudding door geen slagroom, maar melk te gebruiken voor de pudding. Daarnaast gebruikte ik de āMinder Zoetā aardbeienjam van
Hero
, met 40% minder suiker. Je hoeft verder geen suiker toe te voegen, omdat de jam de brioche al lekker zoet maakt. Een perfecte combinatie.
Check voor nog meer Paasinspiratie de recepten van de andere bloggers via de
Hero Jam Studio
Deze citroenbroodpudding met een aardbeientwist moet absoluut op je lijstje voor het Paasontbijt of -brunch. Ik geef je driegoede redenen!Numero uno, je hebt het binnen 10 minuutjes gemaakt.
Het is z makkelijk
. En daās best fijn, want er komt vast nog meer op die ontbijttafel waar je druk mee bent. Numero due,
citroen, aardbei en brioche
zijn helemaal in Paassferen. Ik ben er gek op! Numero tre, het is
onwijs lekker
. Knapperig van boven, maar heerlijk romig en smeug van binnen. De drie mannen aan wie ik het voorschotelde aten de hele schaal binnen een uur leeg. Dat waren toch zeker 8 flinke porties. Intens. Lekker dus.
Tijd
10 minuten
Porties
8
Niveau
1 ster
Ingrediƫnten
750 milliliter melk
3 eieren (L)
Rasp van 1 citroen
400 gram brioche
Hero aardbeienjam (Minder Zoet)
Evt. voor decoratie
Poedersuiker
Geschaafde amandelen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Scheur het brioche brood in stukjes en doe dit in een ovenschaal (ongeveer 25x25cm). Meng de melk, eieren en citroenrasp in een kom met een garde en zet even opzij.
Gebruik ongeveer 3/4e van de pot jam en smeer dit tussen de stukken brioche brood. Giet daarna het melkmengsel er overheen en duw alle stukjes brioche een beetje naar beneden zodat ze het mengsel opnemen. Zet de ovenschaal 45-50 minuten in de voorverwarmde oven.
Als de bovenkant mooi goudbruin is en de citroenbroodpudding wat steviger aanvoelt, is ze gaar. Smeer nog wat jam ter decoratie boven op de broodpudding en bestrooi eventueel met wat poedersuiker en/of geschaafde amandelen voor een extra feestelijk effect.
Fijn Paasontbijt zoetjes!Heb jij dit recept gemaakt? Deel dan hieronder in de comments wat je er van vond, of deel een foto via mijn
Facebookpagina
Scheur het brioche brood in stukjes en doe dit in een ovenschaal (ongeveer 25x25cm). Meng de melk, eieren en citroenrasp in een kom met een garde en zet even opzij.
Gebruik ongeveer 3/4e van de pot jam en smeer dit tussen de stukken brioche brood. Giet daarna het melkmengsel er overheen en duw alle stukjes brioche een beetje naar beneden zodat ze het mengsel opnemen. Zet de ovenschaal 45-50 minuten in de voorverwarmde oven.
Als de bovenkant mooi goudbruin is en de citroenbroodpudding wat steviger aanvoelt, is ze gaar. Smeer nog wat jam ter decoratie boven op de broodpudding en bestrooi eventueel met wat poedersuiker en/of geschaafde amandelen voor een extra feestelijk effect.
Fijn Paasontbijt zoetjes!Heb jij dit recept gemaakt? Deel dan hieronder in de comments wat je er van vond, of deel een foto via mijn
Facebookpagina
Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!
2 reacties
Hoi marietje, ik heb nog (oud) stokbrood in de vriezer liggen. Kan ik die ook gebruiken?
Grt Martine
Scheur het brioche brood in stukjes en doe dit in een ovenschaal (ongeveer 25x25cm). Meng de melk, eieren en citroenrasp in een kom met een garde en zet even opzij.
Gebruik ongeveer 3/4e van de pot jam en smeer dit tussen de stukken brioche brood. Giet daarna het melkmengsel er overheen en duw alle stukjes brioche een beetje naar beneden zodat ze het mengsel opnemen. Zet de ovenschaal 45-50 minuten in de voorverwarmde oven.
Als de bovenkant mooi goudbruin is en de citroenbroodpudding wat steviger aanvoelt, is ze gaar. Smeer nog wat jam ter decoratie boven op de broodpudding en bestrooi eventueel met wat poedersuiker en/of geschaafde amandelen voor een extra feestelijk effect.
Fijn Paasontbijt zoetjes!Heb jij dit recept gemaakt? Deel dan hieronder in de comments wat je er van vond, of deel een foto via mijn
Facebookpagina
Hoi marietje, ik heb nog (oud) stokbrood in de vriezer liggen. Kan ik die ook gebruiken?
Grt Martine
Jazeker dat kan gewoon! Misschien iets meer suiker toevoegen omdat het brood niet gezoet is.