Bij die heerlijke zonnestralen hoort een frisse zoete snack. Daarom vandaag deze chocolade ijsbanaantjes. Dat klinkt een beetje gek, maar het zijn simpelweg gesneden, ingevroren bananenplakjes die je vervolgens in gesmolten chocolade dipt. Et voilà: een makkelijk en best gezond snackje. Echt een kleine treat.
Ook ideaal als je nog wat leftover bananen hebt die je niet wil laten vergaan. Ik heb het recept expres afgestemd op 1 banaan, dus als je meerdere bananen overhebt kun je het recept daar gemakkelijk mee vermenigvuldigen. Dus maak ze gauw, dan heb je vanavond of morgen deze lekkere koele chocolade ijsbanaantjes!
CADEAUTIP! PUUR ZOET
In mijn bakboek PUUR ZOET vind je 80 glutenvrije en lactosevrije recepten, waarvan bijna 60 vegan. Simpele en pure ingrediënten staan centraal en er zijn handige baktips omschreven om ingrediënten te kunnen vervangen. Met deze lekkere recepten kan iedereen op verantwoorde manier van zoete ontbijtjes, koek, taart en toetjes genieten.
Bij die heerlijke zonnestralen hoort een frisse zoete snack. Daarom vandaag deze chocolade ijsbanaantjes. Dat klinkt een beetje gek, maar het zijn simpelweg gesneden, ingevroren bananenplakjes die je vervolgens in gesmolten chocolade dipt. Et voilà: een makkelijk en best gezond snackje. Echt een kleine treat.
Tijd
—
Porties
—
Niveau
1 ster
Ingrediënten
1 banaan
75 gram (vegan) pure chocolade
1 theelepel kokosolie
Bereiding
Leg een bakpapiertje klaar en snijd de banaan in plakjes. Leg de plakjes banaan op het bakpapier en rol het hierin in. Vries de plakjes banaan zeker een aantal uur op deze manier in, zo kun je ze als ze bevroren zijn gemakkelijk weer losmaken.
Smelt de pure chocolade au bain-marie, samen met de kokosolie en meng goed door elkaar. Maak ondertussen de plakjes banaan los van het bakpapier en haal ze vervolgens één voor één door de gesmolten pure chocolade heen. Leg ze vervolgens weer op het bakpapier, laat ze volledig uitharden en doe dan in een bakje. Waarschijnlijk hardt de chocolade meteen uit door de kou. Bewaar het bakje in de vriezer en zo kun je elke keer een chocolade ijsbanaantje pakken als je er zin in hebt!
Makkelijk he? Enjoy zoetjes! Ook van die fijne zonnestralen. Enne, heb jij ze gemaakt? Let me know of laat het me zien via Facebook, Instagram of Snapchat (gebruikersnaam: zoetrecepten).
Bakmodus
Chocolade ijsbanaantjes
Ingrediënten
1 banaan
75 gram (vegan) pure chocolade
1 theelepel kokosolie
Bereiding
Leg een bakpapiertje klaar en snijd de banaan in plakjes. Leg de plakjes banaan op het bakpapier en rol het hierin in. Vries de plakjes banaan zeker een aantal uur op deze manier in, zo kun je ze als ze bevroren zijn gemakkelijk weer losmaken.
Smelt de pure chocolade au bain-marie, samen met de kokosolie en meng goed door elkaar. Maak ondertussen de plakjes banaan los van het bakpapier en haal ze vervolgens één voor één door de gesmolten pure chocolade heen. Leg ze vervolgens weer op het bakpapier, laat ze volledig uitharden en doe dan in een bakje. Waarschijnlijk hardt de chocolade meteen uit door de kou. Bewaar het bakje in de vriezer en zo kun je elke keer een chocolade ijsbanaantje pakken als je er zin in hebt!
Makkelijk he? Enjoy zoetjes! Ook van die fijne zonnestralen. Enne, heb jij ze gemaakt? Let me know of laat het me zien via Facebook, Instagram of Snapchat (gebruikersnaam: zoetrecepten).
Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!
2 reacties
Kan ik ook zonnebloem olie gebruiken voor dit recept?
Leg een bakpapiertje klaar en snijd de banaan in plakjes. Leg de plakjes banaan op het bakpapier en rol het hierin in. Vries de plakjes banaan zeker een aantal uur op deze manier in, zo kun je ze als ze bevroren zijn gemakkelijk weer losmaken.
Smelt de pure chocolade au bain-marie, samen met de kokosolie en meng goed door elkaar. Maak ondertussen de plakjes banaan los van het bakpapier en haal ze vervolgens één voor één door de gesmolten pure chocolade heen. Leg ze vervolgens weer op het bakpapier, laat ze volledig uitharden en doe dan in een bakje. Waarschijnlijk hardt de chocolade meteen uit door de kou. Bewaar het bakje in de vriezer en zo kun je elke keer een chocolade ijsbanaantje pakken als je er zin in hebt!
Makkelijk he? Enjoy zoetjes! Ook van die fijne zonnestralen. Enne, heb jij ze gemaakt? Let me know of laat het me zien via Facebook, Instagram of Snapchat (gebruikersnaam: zoetrecepten).
Kan ik ook zonnebloem olie gebruiken voor dit recept?
Zonnebloem olie hardt niet uit zoals kokosolie dat wel doet, dus dat zou ik niet zo snel doen.