Een paar weken geleden deelde ik een superlekker, klassiek recept voor oldschool kletskoppen met jullie. Vandaag laat ik zien dat je daar een heel leuk toetje mee kan maken: een kletskop sandwich. Ik vulde de sandwich op de foto met chocolade mousse en vanille ijs. Heel simpel, maar heel lekker! En het smaakt 10x lekkerder met eigengemaakte kletskoppen .
Kies zelf hoe ver je gaat met het ‘home made’ aspect van dit toetje. Je kunt het ijs of de chocolade mousse natuurlijk ook prima in de winkel kopen. Dat bespaart je net even wat tijd als je voor een uitgebreid diner aan de slag gaat.
Een paar weken geleden deelde ik een superlekker, klassiek recept voor oldschool kletskoppen met jullie. Vandaag laat ik zien dat je daar een heel leuk toetje mee kan maken: een kletskop sandwich. Ik vulde de sandwich op de foto met chocolade mousse en vanille ijs. Heel simpel, maar heel lekker! En het smaakt 10x lekkerder met eigengemaakte kletskoppen .
Tijd
10
Porties
6
Niveau
1 ster
Ingrediënten
18 kletskoppen
180 gram chocolade mousse
300 milliliter ijs
Bereiding
Kies voor welke vulling je wilt gaan en bereid deze eventueel een dag van tevoren voor. Vanille ijs kun je heel goed combineren met chocolade mousse, maar je kunt ook kiezen voor twee smaken ijs.
Het is van belang dat je de kletskop sandwiches pas in elkaar zet als je het gaat serveren, anders wordt de kletskop helemaal zacht. Gelukkig is dit weinig werk!
Leg een kletskop op elk bordje. Neem twee eetlepels, verwarm één lepel met heet water en maak deze droog. Doordat de lepel warm is glijd deze gemakkelijker door het ijs. Schep een eetlepel ijs uit de bak en strijk deze af tegen de andere lepel zodat je een mooie ijs canelle krijgt. Leg deze op de kletskop en leg daar de volgende kletskop horizontaal op.
Neem nu (met koude lepels) een schep chocolade mousse uit de bak en strijk ook deze af tegen een andere lepel, zodat je een goede canelle vorm krijgt. Leg op de tweede kletskop en dek af met een laatste kletskop. Herhaal dit voor alle bordjes en je kletskop sandwiches zijn klaar!
Waarmee vul jij jouw kletskop sandwich? Laat het me weten onder dit artikel of deel een foto van het resultaat via Facebook of Instagram met de #zoetrecepten; dat vind ik leuk!
Bakmodus
Kletskop sandwich
10
6
Ingrediënten
18 kletskoppen
180 gram chocolade mousse
300 milliliter ijs
Bereiding
Kies voor welke vulling je wilt gaan en bereid deze eventueel een dag van tevoren voor. Vanille ijs kun je heel goed combineren met chocolade mousse, maar je kunt ook kiezen voor twee smaken ijs.
Het is van belang dat je de kletskop sandwiches pas in elkaar zet als je het gaat serveren, anders wordt de kletskop helemaal zacht. Gelukkig is dit weinig werk!
Leg een kletskop op elk bordje. Neem twee eetlepels, verwarm één lepel met heet water en maak deze droog. Doordat de lepel warm is glijd deze gemakkelijker door het ijs. Schep een eetlepel ijs uit de bak en strijk deze af tegen de andere lepel zodat je een mooie ijs canelle krijgt. Leg deze op de kletskop en leg daar de volgende kletskop horizontaal op.
Neem nu (met koude lepels) een schep chocolade mousse uit de bak en strijk ook deze af tegen een andere lepel, zodat je een goede canelle vorm krijgt. Leg op de tweede kletskop en dek af met een laatste kletskop. Herhaal dit voor alle bordjes en je kletskop sandwiches zijn klaar!
Waarmee vul jij jouw kletskop sandwich? Laat het me weten onder dit artikel of deel een foto van het resultaat via Facebook of Instagram met de #zoetrecepten; dat vind ik leuk!
Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!
1 reactie
Goed idee dit! Makkelijk en lijkt me echt lekker 🙂
Kies voor welke vulling je wilt gaan en bereid deze eventueel een dag van tevoren voor. Vanille ijs kun je heel goed combineren met chocolade mousse, maar je kunt ook kiezen voor twee smaken ijs.
Het is van belang dat je de kletskop sandwiches pas in elkaar zet als je het gaat serveren, anders wordt de kletskop helemaal zacht. Gelukkig is dit weinig werk!
Leg een kletskop op elk bordje. Neem twee eetlepels, verwarm één lepel met heet water en maak deze droog. Doordat de lepel warm is glijd deze gemakkelijker door het ijs. Schep een eetlepel ijs uit de bak en strijk deze af tegen de andere lepel zodat je een mooie ijs canelle krijgt. Leg deze op de kletskop en leg daar de volgende kletskop horizontaal op.
Neem nu (met koude lepels) een schep chocolade mousse uit de bak en strijk ook deze af tegen een andere lepel, zodat je een goede canelle vorm krijgt. Leg op de tweede kletskop en dek af met een laatste kletskop. Herhaal dit voor alle bordjes en je kletskop sandwiches zijn klaar!
Waarmee vul jij jouw kletskop sandwich? Laat het me weten onder dit artikel of deel een foto van het resultaat via Facebook of Instagram met de #zoetrecepten; dat vind ik leuk!
Goed idee dit! Makkelijk en lijkt me echt lekker 🙂