Ga naar de inhoud
De 8 beste recepten uit 2016
Zoete inspiratie 29 december 2016

De 8 beste recepten uit 2016

De 8 beste recepten uit 2016

Tromgeroffel! Dit zijn ze dan. De acht best gelezen, meest geliefde en waarschijnlijk ook vaakst gemaakte recepten die in 2016 online zijn gekomen op Zoetrecepten. De inhoud verbaasde me overigens weinig, want de lijst bestaat grotendeels uit mijn persoonlijke favorieten. Goede smaak hebben jullie!

Komt ‘ie.

De appelkruimelcheesecake was meteen een ware hit en liet Facebook ontploffen. Niet zo gek, want alsof de combinatie appeltaart, kruimel en cheesecake nog niet goddelijk genoeg is, gaat er ook nog zo’n onweerstaanbaar likje salted karamelsaus overheen.

Appelkruimelcheesecake

De klassieke hazelnootschuimtaart, niet alleen bij ons thuis (want gemaakt voor mijn vaders verjaardag) een complete hit, ook jullie zijn er gek op en trakteren me regelmatig op een kiekje van het resultaat. Love it!

Hazelnootschuimtaart

Ik heb mijn hart verkocht aan deze citroentiramisu, volgens recept van Sarena. Thomas maakte ‘m later dit jaar ook, als verrassing voor mijn verjaardag, en ik kan je vertellen dat deze tiramisu zelfs compleet geschift nog fantastisch smaakt.

de lekkerste citroentiramisu

Deze pulled chicken op tomatenbasis is simpel, lekker en helemaal niet zo ongezond. In 2017 staat jullie een briljante pulled pork te wachten. Can’t wait to share it with you guys!

de lekkerste pulled chicken

Bijna elke bruine banaan werd bij mij omgezet in deze speculaas bananencake afgelopen jaar. Een verantwoord tussendoortje. Snel gemaakt. En ZO lekker. Ik moet me elke keer weer inhouden om er niet meerdere plakken per dag van te eten.

Speculaas bananencake

De bounty in taartvorm. En dan ook nog eens vegan. Su-hu-per-lekker. Ook al is het een wat kleiner taartje, hij is reuze machtig en daarom kun je er met veel mensen van smullen.

Healthy bountytaart

Twee uur voordat ik achter de laptop dook heb ik deze chocolade kokosdadelwalnotenreepjes nog gemaakt. Binnen 15 minuten klaar en voor mij de perfecte, gezonde vervanger voor een stuk chocolade of brownie.

Chocolade dadelwalnotenreepjes met kokos

Last but definitely not least: de stracciatella kwarktaart met oreobodem. Het baksel dat ik samen met mijn nichtje maakte tijdens ons logeeravontuur.

Stracciatella kwarktaart met oreobodem

 

Wat is jouw favoriet van 2016? En nog belangrijker: waar wil je meer van gaan zien in 2017? Laat het me weten in de comments, zodat ik er volgend jaar mee aan de slag kan gaan.

 

Maak er een spetterende jaarwisseling van! X

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *