Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Knapperige kaaskoekjes

Zoetrecepten

Dit is het makkelijkste knapperige kaaskoekje dat je ooit gaat maken. Want het enige dat je nodig hebt is…kaas. Geraspte kaas om precies te zijn.

Ik keek dit trucje af van Pinterest, waar ik het ook regelmatig voorbij zag komen met cheddar of Parmezaanse kaas. Ik gebruikte een oud stuk kaas waarvan voornamelijk de taaie onderkant nog over was en raspte dit fijn voor deze kaaskoekjes. Top vervolgens af met een beetje kruiden of (sesam)zaadjes en klaar! Ik eet ze het liefst als topping over een lekkere salade.

knapperige kaaskoekjes

Zoetrecepten

Knapperige kaaskoekjes

Door | 10 minuten

Dit heb je nodig

    • Geraspte kaas
    • Evt. kruiden of zaden

    En zo doe je het

    1. Beleg een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.
    2. Maak hoopjes van de geraspte kaas op het bakpapier en laat hier voldoende ruimte tussen. Bak de kaaskoekjes in 5 – 7 minuten knapperig.
    3. Toppings: als de koekjes een paar minuten in de oven staan kun je er sesamzaadjes of kruiden overheen verdelen. Zet dan weer terug in de oven tot de koekjes licht kleuren.
    4. knapperige kaaskoekjes
    5. Laat volledig afkoelen en uitharden.
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Knapperige kaaskoekjes" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    4 antwoorden op “Knapperige kaaskoekjes

    1. Een nòg simpelere manier, als je wat minder tijd hebt om de over voor te verwarmen, is om het in de magnetron te doen. Je legt dan plakken kaas op het bakpapier. (Voorgesneden plakken) per plak reken je ongeveer anderhalve minuut bij een magnetron op 600w. Het kan natuurlijk ook met geraspte kaas of kleinere plakken, alleen dan moet je even uitproberen hoe lang het er dan in moet.

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.