Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Salted caramel stroopwafelsoezen

Zoetrecepten


Whohooo! Dit keer niet alleen op vrijdag, maar ook op woensdag een extra zondig en zoet recept. Wees gewaarschuwd, deze salted caramel stroopwafelsoezen zijn akelig

lekker

.


Ik hoor regelmatig dat mensen een beetje bang zijn voor het maken van soesjes. Daarom neem ik in dit recept een kleine

shortcut

. Dr. Oetker heeft tegenwoordig een Basismix Soezen en makkelijker dan dat gaat het maken van soesjes niet worden, dat beloof ik je. Nu mocht ik een gaaf recept bedenken met deze nieuwe mix. Ik had de keuze om om 32 kleine soesjes te maken f 12 grote soezen. Ik koos niet voor de bekende kleine soes, maar voor een

grotere

variant. Een beetje zoals de Bossche bol, maar dan zonder chocolade. Grote stroopwafelsoezen, gevuld met salted caramel slagroom. YUM! Zo lekker. En niet onbelangrijk, helemaal

failproof

.

Ben je er nog niet helemaal klaar voor? Bekijk dan in deze video hoe makkelijk je deze salted caramel stroopwafelsoezen in elkaar draait:


Heb je de soezensmaak te pakken gekregen?Hier vind je nog veel meer bakinspiratie om met soezen aan de slag te gaan!

Salted caramel stroopwafelsoezen

Salted caramel stroopwafelsoezen


Dit is een gesponsord recept. Ik laat mijn mening hier natuurlijk niet door benvloeden en plaats enkel artikelen waar ik volledig achter sta.Lees hier meer over inmijn disclaimer.

Zoetrecepten

Salted caramel stroopwafelsoezen

Door | 30 minuten | 12 personen

Dit heb je nodig

 • 1 pak Dr. Oetker Basismix Soezen
 • 3 eieren
 • 75 ml zonnebloemolie
 • 120 ml water
 • 500 ml slagroom
 • 1 zakje klopfix
 • 2xDr. Oetker Cake & Taartvulling Salted Caramel
 • 12 kleine stroopwafeltjes

En zo doe je het

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een bakplaat met bakpapier.
 2. Haal de mix voor soezen uit het pak en doe deze samen met de eieren, zonnebloemolie en het water in een beslagkom. Mix in 3 minuten tot een glad beslag.
 3. Scheur de twee bijgevoegde spuitzakken van elkaar en knip de punt eraf. Neem een groot glas en steek de spuitzak hierin met de punt naar beneden. Vouw de randen over de rand van het glas en vol de spuitzak met de helft van het beslag. Spuit 6 soezen op de bakplaat van 5 cm doorsnee. Herhaal deze stap met de rest van het beslag.
 4. Bak de soezen in 30 – 35 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Laat de soezen daarna volledig afkoelen voordat je ze vult met de salted caramel slagroom.
 5. Klop de slagroom stijf met de klopfix. Voeg de Salted Caramel Cake & Taartvulling eraan toe en mix dit er doorheen.Neem de overgebleven spuitzak, knip de punt eraf en steek er een spuitmondje naar wens in. Zet opnieuw in een hoog glas en vul met de salted caramel slagroom.
 6. Haal de soezen weer tevoorschijn en snijd de kapjes eraf. Vul elke soes met de spuitzak met salted caramel slagroom en steek er een klein stroopwafeltje in. Zet de kapjes weer terug op de soezen en top ze af door de resterende Salted Caramel Cake & Taartvulling eroverheen te strepen.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Salted caramel stroopwafelsoezen" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *