Ga naar de inhoud
Salted caramel stroopwafelsoezen
Zoete recepten 15 november 2017

Salted caramel stroopwafelsoezen

Salted caramel stroopwafelsoezen


Whohooo! Dit keer niet alleen op vrijdag, maar ook op woensdag een extra zondig en zoet recept. Wees gewaarschuwd, deze salted caramel stroopwafelsoezen zijn akelig

lekker

.


Ik hoor regelmatig dat mensen een beetje bang zijn voor het maken van soesjes. Daarom neem ik in dit recept een kleine

shortcut

. Dr. Oetker heeft tegenwoordig een Basismix Soezen en makkelijker dan dat gaat het maken van soesjes niet worden, dat beloof ik je. Nu mocht ik een gaaf recept bedenken met deze nieuwe mix. Ik had de keuze om om 32 kleine soesjes te maken f 12 grote soezen. Ik koos niet voor de bekende kleine soes, maar voor een

grotere

variant. Een beetje zoals de Bossche bol, maar dan zonder chocolade. Grote stroopwafelsoezen, gevuld met salted caramel slagroom. YUM! Zo lekker. En niet onbelangrijk, helemaal

failproof

.

Ben je er nog niet helemaal klaar voor? Bekijk dan in deze video hoe makkelijk je deze salted caramel stroopwafelsoezen in elkaar draait:


Heb je de soezensmaak te pakken gekregen?Hier vind je nog veel meer bakinspiratie om met soezen aan de slag te gaan!

Salted caramel stroopwafelsoezen

Salted caramel stroopwafelsoezen


Dit is een gesponsord recept. Ik laat mijn mening hier natuurlijk niet door benvloeden en plaats enkel artikelen waar ik volledig achter sta.Lees hier meer over inmijn disclaimer.

Salted caramel stroopwafelsoezen

recept
Salted caramel stroopwafelsoezen

Whohooo! Dit keer niet alleen op vrijdag, maar ook op woensdag een extra zondig en zoet recept. Wees gewaarschuwd, deze…

30 minuten
12

Ingrediënten

 • 1 pak Dr. Oetker Basismix Soezen
 • 3 eieren
 • 75 ml zonnebloemolie
 • 120 ml water
 • 500 ml slagroom
 • 1 zakje klopfix
 • 2xDr. Oetker Cake & Taartvulling Salted Caramel
 • 12 kleine stroopwafeltjes

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en beleg een bakplaat met bakpapier.
 2. Haal de mix voor soezen uit het pak en doe deze samen met de eieren, zonnebloemolie en het water in een beslagkom. Mix in 3 minuten tot een glad beslag.
 3. Scheur de twee bijgevoegde spuitzakken van elkaar en knip de punt eraf. Neem een groot glas en steek de spuitzak hierin met de punt naar beneden. Vouw de randen over de rand van het glas en vol de spuitzak met de helft van het beslag. Spuit 6 soezen op de bakplaat van 5 cm doorsnee. Herhaal deze stap met de rest van het beslag.
 4. Bak de soezen in 30 – 35 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Laat de soezen daarna volledig afkoelen voordat je ze vult met de salted caramel slagroom.
 5. Klop de slagroom stijf met de klopfix. Voeg de Salted Caramel Cake & Taartvulling eraan toe en mix dit er doorheen.Neem de overgebleven spuitzak, knip de punt eraf en steek er een spuitmondje naar wens in. Zet opnieuw in een hoog glas en vul met de salted caramel slagroom.
 6. Haal de soezen weer tevoorschijn en snijd de kapjes eraf. Vul elke soes met de spuitzak met salted caramel slagroom en steek er een klein stroopwafeltje in. Zet de kapjes weer terug op de soezen en top ze af door de resterende Salted Caramel Cake & Taartvulling eroverheen te strepen.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Salted caramel stroopwafelsoezen" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *