Ga naar de inhoud
Vegan carrot cake
Suikervrij 26 januari 2018

Vegan carrot cake

Vegan carrot cake

YES! Het is weer #sweetfriday. Vandaag staat er een te lekker gastrecept van Lisa goes vegan online: een vegan carrot cake.

Tijdens mijn vegan challenge vorig jaar ontdekte ik haar blog en ik vond haar zo’n inspirerende chick dat ik haar ben blijven volgen. Extra leuk dat ze vandaag een toppertje van haar blog met jullie wil delen op Zoetrecepten, een vegan carrot cake. n van mijn all-time favourites, maar wie houdt er nu niet van carrot cake? Nou?

Als je de topping achterwege laat past deze ook prima in mijn 30 suikervrije dagen (nog vijf dagen te gaan!), dus dat komt mooi uit. Maar doe er vooral mee wat jij wilt, het is tenslotte WEEKEND! Happy sweet friday zoetjes, X Mariette

Vegan carrot cake

Vegan carrot cake

recept
Vegan carrot cake

YES! Het is weer #sweetfriday. Vandaag staat er een te lekker gastrecept van Lisa goes vegan online: een vegan carrot cake. Tijdens…

30 minuten + baktijd
8

Ingrediënten

  • 50 gram amandelmeel
  • 30 gram boekweitmeel
  • 40 gram kokosmeel
  • 100 gram dadels, ontpit
  • 1 banaan, in stukjes
  • 50 ml amandelmelk
  • 200 gram worteltjes, geraspt
  • 40 gram rozijnen
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 0,5 tlbakpoeder

GEZONDE FROSTING:

  • 180 gram cashewnoten
  • 3 el kokosolie
  • 3 el maple syrup
  • 1/2 kopje water
  • 1 tl vanillepoeder

ONGEZONDE FROSTING:

  • 3 el plantaardige margarine
  • 80 gram poedersuiker

Bereiding

  1. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
  2. Meng alle droge ingrediënten met een flinke snuf zout door elkaar in een kom.
  3. Week de dadels 5 minuten in kokendheet water. Giet ze goed af en doe samen met de banaan en amandelmelk in de foodprocessor. Maal tot een gladde massa.
  4. Giet in een nieuwe kom en roer er de wortelrasp en rozijnen doorheen. Leg eventueel wat wortelrasp apart voor de decoratie, maar walnoten smaken er ook goed op.
  5. Meng de droge ingrediënten door de natte ingrediënten en zorg dat dit goed gemengd is.
  6. Vet een cakeblik of kleine springvorm (ca. 15 cm) in en doe het beslag hier in. Zet het vervolgens voor 50 minuten in het midden van de oven.
  7. FROSTING. Gezonde frosting: week de cashewnoten minimaal vier uur lang voor je begint met deze bereiding. Mix alle ingrediënten met een snufje zout in de keukenmachine totdat je een gladde massa hebt. Zet in de koelkast voor minimaal een uur (dit komt goed uit, je moet toch wachten op de afgekoelde cake).Ongezonde frosting: mix hiervoor de margarine en doe er steeds wat poedersuiker bij tot het een smeerbare crème wordt.
  8. Nadat de cake klaar is, wacht je even tot hij is afgekoeld voordat je de frosting erop doet, anders smelt het. Versier de taart met wortelrasp of walnootjes.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Vegan carrot cake" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *