Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Vegan carrot cake

Zoetrecepten

YES! Het is weer #sweetfriday. Vandaag staat er een te lekker gastrecept van Lisa goes vegan online: een vegan carrot cake.

Tijdens mijn vegan challenge vorig jaar ontdekte ik haar blog en ik vond haar zo’n inspirerende chick dat ik haar ben blijven volgen. Extra leuk dat ze vandaag een toppertje van haar blog met jullie wil delen op Zoetrecepten, een vegan carrot cake. Één van mijn all-time favourites, maar wie houdt er nu niet van carrot cake? Nou?

Als je de topping achterwege laat past deze ook prima in mijn 30 suikervrije dagen (nog vijf dagen te gaan!), dus dat komt mooi uit. Maar doe er vooral mee wat jij wilt, het is tenslotte WEEKEND! Happy sweet friday zoetjes, X Mariette

Pssssst. Wil jij ook als gastblogger recepten delen op Zoetrecepten? Maak je ooooverheerlijke recepten met mooie lichte foto’s? Stuur me dan een berichtje!

Vegan carrot cake

Zoetrecepten

Vegan carrot cake

Door | 30 minuten + baktijd | 8 personen

Dit heb je nodig

    • 50 gram amandelmeel
    • 30 gram boekweitmeel
    • 40 gram kokosmeel
    • 100 gram dadels, ontpit
    • 1 banaan, in stukjes
    • 50 ml amandelmelk
    • 200 gram worteltjes, geraspt
    • 40 gram rozijnen
    • 1 tl speculaaskruiden
    • 0,5 tl bakpoeder

    GEZONDE FROSTING:

    • 180 gram cashewnoten
    • 3 el kokosolie
    • 3 el maple syrup
    • 1/2 kopje water
    • 1 tl vanillepoeder

    ONGEZONDE FROSTING:

    • 3 el plantaardige margarine
    • 80 gram poedersuiker

    En zo doe je het

    1. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
    2. Meng alle droge ingrediënten met een flinke snuf zout door elkaar in een kom.
    3. Week de dadels 5 minuten in kokendheet water. Giet ze goed af en doe samen met de banaan en amandelmelk in de foodprocessor. Maal tot een gladde massa.
    4. Giet in een nieuwe kom en roer er de wortelrasp en rozijnen doorheen. Leg eventueel wat wortelrasp apart voor de decoratie, maar walnoten smaken er ook goed op.
    5. Meng de droge ingrediënten door de natte ingrediënten en zorg dat dit goed gemengd is.
    6. Vet een cakeblik of kleine springvorm (ca. 15 cm) in en doe het beslag hier in. Zet het vervolgens voor 50 minuten in het midden van de oven.
    7. FROSTING. Gezonde frosting: week de cashewnoten minimaal vier uur lang voor je begint met deze bereiding. Mix alle ingrediënten mét een snufje zout in de keukenmachine totdat je een gladde massa hebt. Zet in de koelkast voor minimaal een uur (dit komt goed uit, je moet toch wachten op de afgekoelde cake). Ongezonde frosting: mix hiervoor de margarine en doe er steeds wat poedersuiker bij tot het een smeerbare crème wordt.
    8. Nadat de cake klaar is, wacht je even tot hij is afgekoeld voordat je de frosting erop doet, anders smelt het. Versier de taart met wortelrasp of walnootjes.
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Vegan carrot cake" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    2 antwoorden op “Vegan carrot cake

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.