Deze zoete pompoentaart is de lekkerste traktatie die je je kunt wensen op een winterse dag. Zeker als ze net uit de oven komt, nog heerlijk warm is en je huis zich vult met de old school geur van speculaaskruiden. Een taartje om lekker mee op te krullen op de bank, met een kop thee en een goede film. Zo eentje. Dus berg je maar, want hij is verslavend lekker. Mijn nieuwe winterfavoriet!
Een pompoentaart is een typisch Amerikaans recept waarin een specifieke Amerikaanse kruidenmix wordt gebruikt: ‘pumpkin spices’. Een kruidenmix die verdacht veel lijkt op onze Oud-Hollandse speculaaskruiden. Ik heb dus niet moeilijk gedaan en mijn eigen home made speculaaskruiden gebruikt.
Het gebruik van suiker heb ik in dit recept beperkt, omdat pompoen van nature al een zoete smaak met zich meebrengt. De crème fraiche topt het zoete en kruidige geheel helemaal af met een fris tintje. Waanzinnig lekker dit taartje! Had ik dat al gezegd? Echt maken dus.