Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Lemon curd taart met rood fruit

Zoetrecepten

Een crunchy zanddeegbodem, met daarop een mengsel van roomkaas en lemon curd, afgetopt met een lading verse, frisse rode besjes, aardbeien en blauwe bessen.

Deze lemon curd taart met rood fruit straalt een en al zomer uit en past perfect op een mooie zonnige dag. Zoals op de verjaardag van mijn muti vorige maand. En als je de lemon curd al voorbereid hebt klaarstaan, dan heb je deze taart echt zó gemaakt. Toppertje dus. En heel erg lekker.

TIP: Een voorraadje lemon curd in je vriezer is ideaal.

Lemon curd taart met rood fruit

 

Zoetrecepten

Lemon curd taart met rood fruit

Door | 45 minuten + baktijd | 8 personen

Dit heb je nodig

    En zo doe je het

    1. Begin met het maken van de lemon curd. Dit kun je ook gerust al enige dagen van tevoren doen. Laat volledig afkoelen voor gebruik.
    2. Maak vervolgens de zanddeegbodem, deze kun je ook prima de dag van te voren al maken zodat je op de dag zelf enkel alles in elkaar hoeft te zetten.
    3. Zorg dat de roomkaas, sour cream en lemon curd op kamertemperatuur zijn. Neem een beslagkom en mix hier de roomkaas in zacht. Voeg vervolgens de sour cream toe en mix tot het goed gemengd is. Doe nu hetzelfde met de lemon curd. Als je tussendoor blijft proeven kun je eventueel ook wat meer of minder lemon curd toevoegen.
    4. Verdeel dit mengsel nu over de volledig afgekoelde zanddeegbodem. Versier met verschillende soorten rood fruit en laat ongeveer 1 – 2 uur opstijven in de koelkast voor serveren. Snij niet te grote stukken, het is een machtig taartje. Geniet van het zonnetje en deze fijne lemon curd taart met rood fruit!
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Lemon curd taart met rood fruit" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    4 antwoorden op “Lemon curd taart met rood fruit

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.