Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Kokoslaagjestaart met lemon curd

Zoetrecepten

Ondanks dat deze taart al meerdere keren een hitje was thuis, duurde het toch heel lang voor het recept op Zoetrecepten kwam. Nou is ‘ie hoor!

De taart is tijdens Kerst (2013, jawel) niet alleen tot lievelingstaart van mijn zus bestempeld, ik maakte de taart ook voor een hele bijzondere gelegenheid. Deze kokoslaagjestaart met lemon curd mocht shinen op de bruiloft van vrienden van ons. Ik versierde ‘m met roze macarons die ik aan de buitenkant plakte. De bruid heeft een lactose intolerantie, dus verving ik de boter voor plantaardige margarine en gebruikte ik lactosevrije roomkaas. De druk was hoog en de temperatuur in de keuken ook, waardoor al mijn toppings knetterhard wegsmolten. Gelukkig waren bruid en bruidegom blij en de bruiloft sprookjesachtig mooi.

En nu dan dus eindelijk: het recept voor deze heerlijke kokoslaagjestaart met lemon curd! Deze laagjestaart is opgebouwd uit vier lagen cake, die je bestrijkt met een lekkere laag lemon curd. De taart wordt afgetopt met een frisse lemon & kokos cream cheese frosting. Onwijs lekker en een heerlijk fris taartje voor in de lente en zomer. En stiekem ook gewoon met Kerst.

10583952_821579737882839_2195958484704472968_n

Kokoslaagjestaart met lemon curd

Kokoslaagjestaart met lemon curd

Zoetrecepten

Kokoslaagjestaart met lemon curd

Door | 50 | 10 personen

Dit heb je nodig

    • 250 gram ongezouten boter – op kamertemperatuur
    • 250 gram fijne kristalsuiker
    • 250 gram zelfrijzend bakmeel
    • 5 eieren
    • 1 citroen (rasp en sap)
    • 150 milliliter kokosmelk
    • Snufje zout
    • Lemon curd

    Lemon & kokos cream cheese frosting

    • 150 gram roomkaas (ik gebruik die kleine zilveren pakjes Monchou) – kamertemperatuur
    • 75 gram ongezouten boter – kamertemperatuur
    • 225 gram poedersuiker
    • 1 eetlepel citroensap
    • 1 theelepel vanille extract
    • 75 gram geraspte kokos

    En zo doe je het

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet twee bakvormen in van 20cm en beleg de bodems met bakpapier.
    2. Neem een kom en mix hier de boter, de citroenrasp en de suiker een aantal minuten in zacht, tot het mengsel lichter en romiger wordt. Voeg vervolgens de eieren één voor één toe en hierna ook het snufje zout, de kokosmelk en twee eetlepels citroensap terwijl je blijft mixen.
    3. Voeg in delen het zelfrijzend bakmeel toe en mix maximaal 2 minuten tot er een glad en smeuïg beslag ontstaat.
    4. Verdeel het beslag gelijkwaardig over de twee bakvormen en zet ze in het midden van de voorverwarmde oven (omstebeurt) voor ongeveer 25 minuten. Als de cake goudkleurig is en mooi gerezen is ze klaar. Laat ze 10 minuten afkoelen afkoelen en stort daarna op een taartrooster.
    5. Maak ondertussen de cream cheese frosting: neem een beslagkom en mix hier de boter in zacht, voeg de roomkaas toe en mix tot ze volledig gemengd zijn. Voeg nu in delen de poedersuiker toe tot deze mooi wordt opgenomen door de frosting. Je kunt nu ook het citroensap en het vanille extract toevoegen.
    6. Wanneer de cakes volledig zijn afgekoeld, halveer je ze horizontaal. Bestrijk ze met een flinke laag lemon curd en plak de helften weer op elkaar. Leg een van de cakes op het taartplateau (of op een bord) en smeer ook deze bovenkant met een flinke laag lemon curd en leg de andere cake hier bovenop.
    7. Bestrijk de taart nu met de cream cheese frosting, totdat hij volledig ingesmeerd is. Laat de taart een uurtje opstijven in de koelkast. Hierna kun je de frosting nog iets strakker afsmeren. Bestrooi de laagjestaart vervolgens met geraspte kokos tot hij helemaal bedekt is. Laat eventueel nog even opstijven of serveer meteen!
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Kokoslaagjestaart met lemon curd" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    5 antwoorden op “Kokoslaagjestaart met lemon curd

    1. Hallo Mariette,
      Ik wil deze taart (samen met nog vele andere) maken voor mijn babyshower, hij past er helemaal perfect bij!. nu vraag ik me af, kan ik hem een dag van te voren maken en blijft de “frosting” dan nog wel goed?, ik heb altijd gehoord dat een cake waar boter in zit beter niet in de koelkast kan omdat de boter stolt en de cake dan hard en droog word, dus ik neem aan dat het beter is om het op de dag zelf te frosten?

      1. Hi Nora, dat klopt. Cake droogt uit in de koelkast en boter wordt hard. Daarom laat ik de cake altijd maar kort (een uurtje) opstijven, zodat de frosting wel bij kan trekken. Je kunt alle onderdelen natuurlijk al wel prima van te voren bereiden. Nog een extra tip: plaats dowels in de cake ter ondersteuning van de laagjes!

    2. Heaven! Vond ik dit pareltje vandaag gewoon. Ik vergat de Lemon curd en dacht dat is te weinig Cream cheese voor zoveel lagen vulling haha. Maar met 100 gr extra roomkaas opgelost en ook super lekkere als vulling. In loveeee. Enne met 175 gr suiker is ie ook lekker 🙂 Thanx again

    3. Afgelopen weekend deze taart gemaakt. Hij is heerlijk! ik vond hem alleen aardig vast. Wat mij betreft had hij wel wat luchtiger mogen zijn, is er iets waar ik de volgende keer op moet letten zodat hij luchtiger wordt, of hoort dat gewoon bij deze taart?

      Groetjes Ellen

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.