Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Grapefruit meringue taart

Zoetrecepten

Sinds mijn verjaardag (een maand geleden al, ohohhh) heb ik jullie onwijs lopen teasen, met voorproefjes en onderdelen van mijn verjaardagstaarten. De karamel cheesecake en deze grapefruit meringue taart waren jullie grote favorieten! Dus trakteerde ik jullie op mijn verjaardag al op het recept van de karamel cheesecake, maar op deze grapefruit meringue taart moesten jullie iets langer wachten.

In dit recept leg ik je uit hoe je deze taart gemakkelijk voor kunt bereiden. Want eigenlijk staan alle onderdelen inmiddels al online: grapefruit curd, een zanddeegbodem en Italiaanse meringue. Klik dus op de linkjes voor alle losse recepten. Zo kun je spelen met alle onderdelen en je eigen creatie samenstellen.

Een beetje variëren? Maak de taart dan eens met lemon curd, of met deze kersen curd van Cakeje van Eigen Deeg.

Grapefruit meringue taart

Grapefruit meringue taart

Zoetrecepten

Grapefruit meringue taart

Door | 100 min | 10 personen

Dit heb je nodig

    ITALIAANSE MERINGUE

    • 1 partje citroen
    • 125 gram eiwit
    • 75 milliliter water
    • 200 gram suiker

    En zo doe je het

    VOORBEREIDING

    1. Een aantal dagen van tevoren kun je met een gerust hart de grapefruit curd bereiden. Bewaar deze goed afgesloten in de koelkast tot je de taart gaat vullen.
    2. Een dag van tevoren kun je de zanddeegbodem bereiden. Wikkel deze in aluminium- of vershoudfolie en bewaar op een koele, droge plek. Als je de zanddeegbodem maakt op dezelfde dag als dat je de volledige taart wilt maken, zorg dat dan je bodem volledig afgekoeld is voor je de curd erin stort.

    BEREIDING

    1. Het in elkaar zetten van de taart en de bereiding van de Italiaanse meringue doe ik het liefst op de dag zelf. De Italiaanse meringue moet volledig afkoelen voor je het gebruikt in het recept.
    2. Scheid de eieren en zorg ervoor dat er absoluut geen eigeel bij het eiwit komt. Maak je beslagkom en mixer vetvrij en wrijf deze in met een partje citroen of met een in citroensap gedrenkt doekje.
    3. Neem een pan met een dikke bodem en meng hier het water en de suiker in. Plaats het pannetje op laag vuur en roer in het mengsel totdat de suiker is opgenomen. Je mag niet meer roeren als het mengsel kookt. Hou een nat kwastje bij de hand, waarmee je de gekristaliseerde suiker van de zijkant van de pan kunt vegen. Plaats een temperatuurmeter in de suikersiroop: we willen dat de suikersiroop 121 graden Celsius bereikt voordat we het toevoegen aan het eiwitmengsel.
    4. Zet ondertussen de mixer aan op medium speed om de eiwitten op te kloppen. Als je de kom op z’n kop kunt houden zonder dat je hoofd onder het eiwit zit, kun je de suikersiroop er aan toevoegen. Giet de suikersiroop in een dun straaltje toe aan het schuim, terwijl je blijft mixen. Blijf mixen tot het schuim afgekoeld is naar 50 graden Celsius (stop tussendoor dus even met mixen om de temperatuur van het schuim op te meten). Hierna is je schuim klaar!
    5. Neem de volledig afgekoelde bodem en vul deze met de grapefruit curd. Top dit af met de Italiaanse meringue. Je kunt een spuitzak nemen en mooie toeven van de meringue spuiten, maar je kunt ook met de bolle kant van een lepel golvende vormen maken, zoals ik heb gedaan (zie de foto).
    6. Neem een brandertje en brand de Italiaanse meringue lichtjes. Eventueel kun je ook de grill van de oven aanzetten en de meringue op deze manier lichtbruin branden. Zet de taart 1 – 3 uur in de koelkast om op te stijven voor je hem serveert en geniet!
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Grapefruit meringue taart" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    4 antwoorden op “Grapefruit meringue taart

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.