Drie weken geleden ging ik met bakmeisjes Laura (Laura’s Bakery) en Lian (Cakeje van eigen deeg) aan de slag met ons ultieme bakproject: cake hysteria. Deze taart zou over de top kleurrijk, bizar en vooral episch worden. Cupcakes, meringue, chocolade, snoepjes, alles smeten we er eigenlijk wel tegenaan. Nouja, smijten is heel stoer gesproken, want we zijn zeker een uur bezig geweest om elk onderdeel juist te positioneren. Drie eigenwijze zoete foodbloggers zijn het niet zo maar met elkaar eens.
Hoe gingen we te werk? De weken voor dit project deden we inspiratie op via Instagram en belaagden elkaar met ideeën voor de kleurencombinaties en toppings: nougat, popcorn, caramel, lolly’s, toffee, M&M’s.. ALLES kwam voorbij. Een echte must-follow voor dit soort taarten is de account Fondantfox, hier vind je talloze taartbeauties en inspiratie voor de toppings. Nadat we hadden besloten wat onze themakleuren werden (roze, geel en oranje) en welke toppings onze taart zou krijgen, verdeelden we deze onder elkaar. We maakten allemaal een onderdeel: Lian maakte de prachtige meringues, Laura de feestelijke chocolade en ik de blije mini cupcakes. Als extra versiering dipten we candymelts en stukjes meringue in de gesmolten gekleurde chocolade en versierden we de taart met kleine roze bloemetjes die we spoten van botercrème.
Zelfs wij bakbloggertjes, die toch aardig wat gewend zijn, vonden dit een pittige klus door de hoeveelheid werk. Dat mag best gezegd worden. Daar kwam bij dat ons bakproject gedoemd leek te zijn om te mislukken: mijn home made candy faalde keer op keer (hallo jelly beans), Lian heeft nog nooit zo vaak opnieuw meringue gemaakt in één week en Laura’s chocolade leek even krom te gaan trekken. Gevalletje gillend gek worden, maar alles kwam goed en het resultaat is super satisfying! En hysterisch. Laten we dat niet vergeten.
Hopelijk zit jouw hoofd nu ook vol ideeën voor een hysterische taart! In welke kleuren en met welke toppings zou jij jouw cake hysteria maken? Hieronder vind je de recepten voor alle onderdelen van de taart en de manier waarop je deze in elkaar zet.
Wauw wat een taart ik ga hem niet maken iets te lastig!! Hopelijk maakt mijn vriendin hem dan kan ik proeven 🙂
Dat klinkt als een goed idee 😉