Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Vegan pompoenbrood

Vegan pompoenbrood

Nog één laatste lekkertje voor op je Paasontbijt of -brunchtafel: een glutenvrije, vegan pompoencake die superlekker smaakt met een goede laag van de nieuwe Flora spread.

Een pompoenbrood stond al zó lang op mijn lijstje en toen ik de nieuwe plantaardige spreads van Flora opgestuurd kreeg wist ik dat dit het moment was om ervoor te gaan. Het is gelukkig ook totaal niet lastig om te maken, wel zo fijn met Pasen. Als je al puree hebt gemaakt van de pompoen heb je dit broodje binnen 10 minuten in de oven staan.

En man wat is dit lekker! Zeker wanneer de cake nog warm uit de oven komt en de Flora spread er lekker op wegsmelt. Flora is trouwens een nieuw merk op het gebied van 100% plantaardige & natuurlijke spreads, zónder conserveermiddelen of kunstmatige kleur- of geurstoffen, I like! Het doet denken aan boter, maar is gemaakt op basis van shea-olie, kokosolie en amandelpasta.  Ik was echt positief verrast door de fijne smaak en structuur. Op dit pompoenbrood smeerde ik de ongezouten spread, maar er is ook een gezouten versie. Die zou bijvoorbeeld lekker bij dit pompoenbrood smaken wanneer je de speculaaskruiden vervangt door Italiaanse kruiden en nog wat zaden of pitten door het beslag mengt.

Vegan pompoenbrood

Vegan pompoenbrood

Dit recept is gesponsord door Flora. Ik laat mijn mening hier natuurlijk niet door beïnvloeden en plaats enkel content waar ik volledig achter sta. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Zoetrecepten

Vegan pompoenbrood

Door | 30 minuten + baktijd | 12 personen

Dit heb je nodig

  • 250 gram flespompoen
  • 100 ml amandelmelk
  • 75 ml plantaardige olie
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 200 gram amandelmeel
  • 100 gram boekweitmeel
  • 1 el bakpoeder

En zo doe je het

  1. Maak de pompoen schoon, snijd in blokjes en stoom tot ze zacht is. Pureer dan fijn met de staafmixer.
  2. Vet een cakevorm van 30 cm in en verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Meng in een kom alle natte ingrediënten en mix deze twee minuutjes door elkaar. Als je een zoet pompoenbrood wilt, kun je hier nog 4 eetlepels zoetmiddel naar keuze aan toevoegen.
  4. Meng in een andere kom alle droge ingrediënten samen met een mespunt zout door elkaar. Voeg de natte ingrediënten hieraan toe en meng met een spatel tot het één geheel is.
  5. Stort het beslag in de cakevorm. Top eventueel nog af met pompoenpitten. Bak het pompoenbrood in 40 – 45 minuten gaar, totdat een caketester er schoon uitkomt.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Vegan pompoenbrood" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *