Ga naar de inhoud
Vegan pompoenbrood
Gezonde bakrecepten 28 maart 2018

Vegan pompoenbrood

Vegan pompoenbrood

Nog één laatste lekkertje voor op je Paasontbijt of -brunchtafel: een glutenvrije, vegan pompoencake die superlekker smaakt met een goede laag vegan (‘boter’)spread.

Een pompoenbrood stond al zó lang op mijn lijstje en toen ik de nieuwe plantaardige spreads van Flora opgestuurd kreeg wist ik dat dit het moment was om ervoor te gaan. Het is gelukkig ook totaal niet lastig om te maken, wel zo fijn met Pasen. Als je al puree hebt gemaakt van de pompoen heb je dit broodje binnen 10 minuten in de oven staan.

En man wat is dit lekker! Zeker wanneer de cake nog warm uit de oven komt en de spread er lekker op wegsmelt. Flora is trouwens een nieuw merk op het gebied van 100% plantaardige & natuurlijke spreads, zonder conserveermiddelen of kunstmatige kleur- of geurstoffen. Like. Het doet denken aan boter, maar is gemaakt op basis van shea-olie, kokosolie en amandelpasta. Ik was echt positief verrast door de fijne smaak en structuur. Op dit pompoenbrood smeerde ik de ongezouten spread, maar er is ook een gezouten versie. Die zou bijvoorbeeld lekker bij dit pompoenbrood smaken wanneer je de speculaaskruiden vervangt door Italiaanse kruiden en nog wat zaden of pitten door het beslag mengt.

Vegan pompoenbrood

Vegan pompoenbrood

Dit recept is gesponsord door Flora. Ik laat mijn mening hier natuurlijk niet door beïnvloeden en plaats enkel content waar ik volledig achter sta.Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Vegan pompoenbrood

recept
Vegan pompoenbrood

Nog één laatste lekkertje voor op je Paasontbijt of -brunchtafel: een glutenvrije, vegan pompoencake die superlekker smaakt met een goede…

30 minuten + baktijd
12

Ingrediënten

  • 250 gram flespompoen
  • 100 ml amandelmelk
  • 75 ml plantaardige olie
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 200 gram amandelmeel
  • 100 gram boekweitmeel
  • 1 el bakpoeder

Bereiding

  1. Maak de pompoen schoon, snijd in blokjes en stoom tot ze zacht is. Pureer dan fijn met de staafmixer.
  2. Vet een cakevorm van 30 cm in en verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Meng in een kom alle natte ingrediënten en mix deze twee minuutjes door elkaar. Als je een zoet pompoenbrood wilt, kun je hier nog 4 eetlepels zoetmiddel naar keuze aan toevoegen.
  4. Meng in een andere kom alle droge ingrediënten samen met een mespunt zout door elkaar. Voeg de natte ingrediënten hieraan toe en meng met een spatel tot het één geheel is.
  5. Stort het beslag in de cakevorm.Top eventueel nog af met pompoenpitten. Bak het pompoenbrood in 40 – 45 minuten gaar, totdat een caketester er schoon uitkomt.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Vegan pompoenbrood" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@zoetrecepten)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Zin in meer?

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *