Chocolate chip wafels uit Het Kinderbakboek + review

Zoetrecepten

Vandaag deel ik een zalig recept met jullie uit het (nieuwe) Kinderbakboek van Laura’s Bakery! Ik deel niet alleen deze chocolate chip wafels, maar ook meteen een review van het boek.

Het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik de laatste tijd wat minder recepten online zet. Dit komt o.a. doordat ik ook een aantal dagen per week voor Laura’s Bakery werk! Ik heb bijvoorbeeld meegewerkt aan Laura’s laatste meesterwerk: Het Kinderbakboek! ZO LEUK! Het eerste bakboek van Laura’s Bakery dat zich speciaal op kinderen richt. En ik kan jullie vertellen dat het echt een geweldig boek is. Volledig geïllustreerd en zeer toegankelijk ingestoken, dus perfect voor kinderen (maar stiekem ook voor volwassenen). Dit riekt natuurlijk naar een “wij van wc-eend”-verhaal, dus hieronder vind je een uitgebreide review van yours truly waarom je dit boek echt voor je dochter/zoon/neefje/nichtje/jezelf wilt kopen.

REVIEW HET KINDERBAKBOEK – LAURA KIEFT
Het Kinderbakboek opent met 20 gezellige pagina’s met bakregels en -tips waar je een puntje aan kunt zuigen. Zo kunnen alle kleine en beginnende bakkers de fijne kneepjes van het bakken leren, maar ook goede richtlijnen voor het versieren en bewaren van gebak terugvinden. Daarna volgen 30 geïllustreerde recepten, duidelijk maar ook vrolijk. Natuurlijk kun je de tekst lezen, maar de tekeningen maken het (zeker voor kinderen) nog tastbaarder. Ook is er van elk recept een kleine foto te zien, zodat je precies weet hoe het eindresultaat ongeveer zou moeten zijn. De recepten zijn stuk voor stuk laagdrempelig en makkelijk. Sommige zijn meer basic, zoals appelflappen, American pancakes en brownies; andere hebben een leuke twist gekregen, kijk maar naar deze chocolate chip wafels of denk aan appel-kaneel cupcakes en stroopwafelboterkoek. Maar er staan ook een aantal bijzondere recepten in zoals ijsjes cupcakes, een zebra tulband en kleine twixjes.

Het boek staat dus vol met lekkers waar jonge bakkers vanaf een jaar of 4 mee aan de slag kunnen (met wat ouderlijk toezicht/hulp). Wat ik ook ontzettend prettig vind, is dat het boek voorzien is van een spiraalband waardoor het heel hendig open blijft liggen. Ook hebben de pagina’s een extra lakje gekregen waardoor ze iets bestendiger zijn tegen het knoeigeweld in de gemiddelde keuken. Last but not least: bij het boek krijg je gratis en voor niks een lading aan superleuke kleurplaten, knip- en plakwerkjes en puzzels via de online exclusieve omgeving! Die komen mooi van pas als de kinderen moeten wachten terwijl het baksel in de oven staat of als het deeg moet rusten.

Onder de foto’s van de chocolate chips vind je nog een klein inkijkje in het boek, of je kunt op Bol.com het inkijkexemplaar bekijken. Je shopt Het Laura’s Bakery Kinderbakboek voor €20,-! Ik heb er al een aantal ingeslagen om uit te delen aan mijn zussen, voor mijn nichtjes en neefjes.

Alle illustraties in het boek zijn trouwens gemaakt door Bionda van den Ouden. Zij is grappig genoeg Laura’s overbuurvrouw, maar wat kan zij goed illustreren! Als je benieuwd bent naar de making of van het boek, lees er dan over op Laura’s Bakery via deze link.

chocolate chip wafels

chocolate chip wafels

Het Kinderbakboek review

Deze review is mede mogelijk gemaakt door Forte Culinair. Het Kinderbakboek is in juni 2020 verschenen, een hardcover uitvoering en telt 96 pagina’s.

Zoetrecepten

Chocolate chip wafels uit Het Kinderbakboek + review

Door | 30 minuten

Dit heb je nodig

  • 380 gram bloem 
  • 1 el bakpoeder 
  • snuf zout 
  • 100 gram fijne kristalsuiker 
  • 2 eieren 
  • 380 ml melk 
  • 6 el zonnebloemolie 
  • tl vanille-extract 
  • 150 gram chocolate chips*

*Je kunt ook een reep chocolate in stukjes hakken en erdoor mengen.

En zo doe je het

  1. Doe bloem, bakpoeder, zout en suiker in een kom en roer met een garde door elkaar. 
  2. Voeg dan de eieren, melk, olie en vanille-extract toe. Klop stevig met de garde tot je de droge ingrediënten niet meer ziet. Doe de chocolate chips erbij en meng rustig door het beslag. 
  3. Verhit het wafelijzer en vet deze in met bakspray of gebruik een hittebestendige kwast met olie of gesmolten boter of olie. 
  4. Afhankelijk van hoe groot je wafelijzer is vul je de platen met een aantal el beslag (ik heb een groot wafelijzer). Zorg dat je het beslag steeds goed omroert zodat je in elke wafel eenzelfde hoeveelheid chocolate chips hebt.
  5. Doe het ijzer dan dicht en bak de wafels in ongeveer 5-7 minuten gaar; als ze lichtbruin kleuren kun je ze eruit halen. 
  6. Heerlijk als ze nog warm zijn, maar ook eenmaal afgekoeld nog een echte traktatie! Lekker met aardbeien, slagroom, clotted cream of misschien gewoon wat Griekse yoghurt.

PORTIES: Het recept van Laura is voor 12 wafels. Ik heb een ander soort wafelijzer, waar gigantische wafels uitkomen, dus ik haalde er 6 van deze ronde plakkaten uit. Het is hoe dan ook een flink recept.

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Chocolate chip wafels uit Het Kinderbakboek + review" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Een antwoord op “Chocolate chip wafels uit Het Kinderbakboek + review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *