Het enige dat je nodig hebt, zijn vijf ingrediënten, een vriezer en wat geduld zodat de yoghurt kan bevriezen. Ik gebruik zelf regelmatig Griekse yoghurt of kwark voor dit recept. Je kunt zelfs gaan voor een pre-made smaakje om het jezelf nog makkelijker te maken. Easy peasy toch?
Ingrediënten
- 500 gram yoghurt
- 1 citroen
- 300 gram frambozen
- Amandelschaafsel
- Honing naar smaak
Bereiding
- Rooster het amandelschaafsel kort in een pan voor extra smaak.
- Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Meng dit met de yoghurt en breng op smaak met honing.
- Bekleed een grote bakvorm (die de vriezer in kan) met bakpapier en giet het mengsel hierin. Verdeel de frambozen en het amandelschaafsel erover en zet twee – vier uur in de vriezer tot het bevroren is.
- Snijd de bevroren yoghurt bark in stukken en bewaar wat je niet opeet in de vriezer.
6 reacties
Ziet er super leuk uit & zal heerlijk fris smaken. Helemaal nu er 31 graden voorspeld is hier 🙂
Wauw, dat is nog een stuk warmer dan hier. Yoghurt barks zijn hard nodig zo te horen 😉
Wat voor ‘crunch’ kan je er op doen ipv amandelschaafsel. Ik heb namelijk een notenallergie
Bijvoorbeeld geroosterd kokosschaafsel of gevriesdroogd fruit!
ochhhh dit lijkt me heerlijk
Jaaa en zo makkelijk! 😀