PARDON? Zoete aardappel in een shortbread? Nee, die combinatie had ik ook niet meteen bedacht, maar het wérkt. Oh yes dames en heren, aanschouw deze gezonde Twix shortbread met zoete aardappel.
Je moet niet één op één een echte Twix verwachten, maar de harde choco topping, de smeuïge zoete aardappelvulling en die fantastische bodem werken heel goed samen. Gemaakt op dag 2 van mijn vegan challenge, goedgekeurd door het testpanel op dag 3 en NU (dag 4) online. Meer receptverzoeken zijn welkom!
ZOETE AARDAPPEL KOOKBOEK
Ik ontdekte dit recept voor Twix shortbread in het ‘Zoete aardappel kookboek‘ van Colette Dike, een boek vol recepten met deze populaire zoete rakker. Ik maakte wel een aantal aanpassingen in het recept om het net iets meer naar mijn smaak te maken. Ik gebruikte Tony’s puur-amandel-zeezout (mijn favoriet en helemaal vegan), ik voegde wat vanillepoeder toe aan de bodem en ik liet het kokosmeel weg.
Het ‘Zoete aardappel kookboek‘ is trouwens niet het eerste boek van haar hand, ze maakte al eerder een kookboek van mijn andere favoriete groente, de avocado. Succesje als je het mij vraagt!
Deze recencie is mede mogelijk gemaakt door uitgeverij Becht.
Vraagje: hoelang kan ik de twix bewaren i.v.m. De gekookte aardappel? Is het evt. Een optie om een gedeelte in te vriezen?
Hi Desiree, maximaal vijf dagen in de koelkast, maar invriezen kan absoluut ook! Liefs, Mariette