Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Valentijnsdag: koekjes met glazuur

Zoetrecepten

Tegen beter weten in ben ik aan de slag gegaan met Valentijnsdagkoekjes. Ik doe weinig met dit thema, omdat Thomas een bloedhekel heeft aan deze oh zo commerciële dag. Vroeger had ik stiekem grote verwachtingen op Valentijnsdag, maar dat heb ik na een grote teleurstelling snel afgeleerd dankzij Thomas ;). Nu plan ik elke keer fijn iets met mijn liefste vriendinnen.

Hartjeskoekjes bakken voor mezelf voelt een beetje treurig. Maar wie hou ik voor de gek: als het lekker is dan eet ik het op, in welke vorm dan ook. Echte liefdesbaksels dus, deze koekjes. Liefde voor jezelf, liefde voor je vriend/vriendin, liefde voor je vrienden of liefde voor je familie. Who cares! Ik maakte een simpel glazuurtje voor op de koekjes, omdat ik geen ingrediënten voor een royal icing in huis had. Dit glazuur is wat dunner, maar supermakkelijk om te maken en leuk om met kids mee te kliederen.

Maak er zelf (of samen) een heerlijk romantische Valentijnsdag van!

Zoetrecepten

Valentijnsdag: koekjes met glazuur

Door | 15 minuten | 30 personen

Dit heb je nodig

    • 150 gram bruine basterdsuiker
    • 175 gram boter
    • 1 ei (L)
    • 1 tl vanille extract
    • 375 gram bloem
    • Een snuf zout
    • 4 el cacao

    GLAZUUR (evt.)

    • 100 gram poedersuiker
    • 1 el water

    En zo doe je het

     

    1. Neem een kom en meng hier de suiker met de boter, mix in een paar minuten tot een licht en romig geheel. Voeg het ei en het vanille extract toe en mix goed.
    2. Meng in een andere kom het zout, de bloem en het cacaopoeder. Voeg dit toe aan het botersuikermengsel en kneed het met de hand of met de deeghaken van de mixer. Maak een mooie bal van het deeg, rol het in vershoudfolie en zet het een uur in de koelkast.
    3. Als je een suikerglazuur wil maken, dan is dit een goed moment. Zeef de poedersuiker en meng dit in een kommetje met het water. Zorg dat het niet te dun wordt, dan druipt het straks van de koekjes af. Voeg eventueel een kleurstof toe aan het glazuur en laat in de koelkast een beetje opstijven.
    4. Warm de oven voor op 180 graden.
    5. Rol het deeg hierna uit tot ongeveer een 0,5 cm dikte. Je kunt ze natuurlijk ook wat dikker maken. Steek de koekjes met een hartjes-steker uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
    6. Bak de koekjes in 10 á 12 minuten af. Ze zijn nog een beetje zacht als ze uit de oven komen, laat ze goed afkoelen. Als ze volledig afgekoeld zijn kun je ze versieren!

     

    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Valentijnsdag: koekjes met glazuur" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    Een antwoord op “Valentijnsdag: koekjes met glazuur

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.