Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Jasmijnkoekjes

Zoetrecepten

Afgelopen weekend vierde een vriendin van mij haar verjaardag. Het leek me leuk om speciale koekjes voor haar te maken, met jasmijnthee. Waarom nu weer met jasmijnthee? Je raadt het vast al, ze heet Jasmijn! Dit Jasmijntje houdt erg van haar naam: zo vind je op haar kamer een kleine verzameling van zakjes Jasmijnthee, een tas van een Jasmijnwinkel etc. Dus ik vermoedde dat deze koekjes ook wel in de smaak zouden vallen. En toegegeven, ik zou Mariette koekjes ook awesome vinden. Maar die bestaan niet.

Anyhow, deze jasmijnkoekjes zijn een leuke variatie op de zandkoekjes, met een aparte smaak waar je van zult houden of niet! Ik in ieder geval wel 🙂 Voor deze koekjes heb ik pure jasmijnthee gebruikt, van de kruidentheelijn van Albert Heijn.

Bron: Delicious bakboek.

Zoetrecepten

Jasmijnkoekjes

Door | 20 minuten | 25 personen

Dit heb je nodig

    • 3 eetlepels jasmijnthee
    • 160 gram fijne kristalsuiker
    • 185 gram zachte ongezouten boter
    • 1 losgeklopt ei (S)
    • 225 gram bloem
    • 1,5 theelepel bakpoeder
    • Ongeveer 30 halve amandelen om te garneren

    En zo doe je het

     

    1. Maal de jasmijnthee fijn met een vijzel en doe dit samen met de suiker in een kom.
    2. Voeg hier de boter aan toe en mix het 2 minuten op een lage stand. Voeg er nu ook het losgeklopte eitje aan toe en mix het tot het zacht en smeuïg is.
    3. Zeef de bloem en het bakpoeder boven het mengsel en kneed het tot het goed is gemengd. Maak er vervolgens een bal van.
    4. Deel de bal in tweeën en maak twee rollen deeg. Maak de rollen 4 á 5 cm dik, afhankelijk van hoe grote koekjes je wilt. Rol het deeg nu in vershoudfolie en laat het een uur opstijven in de koelkast.
    5. Verwarm de oven voor op 200 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier en haal de rollen weer uit de koelkast.
    6. Snijd max. 1 cm dunne plakjes van de koekjes en zorg dat er ongeveer twee vingers tussen de koekjes passen wanneer je ze op de bakplaat legt.
    7. Druk een halve amandel in elk koekje en zet de koekjes 7 minuten in het midden van de oven. Let goed op, want ze zijn al gauw te bruin!

     

    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Jasmijnkoekjes" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    3 antwoorden op “Jasmijnkoekjes

    1. Hee mariette,
      wat een heerlijk recpet ik heb ze al meerdere malen gemaakt en ook uitgeprobeerd met lavendel thee wat ook heel erg lekker is,
      helemaal fantastisch dit koekje !

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.