Goede chocolate chip cookies zijn best tricky om te maken. Drie keer heb ik opnieuw met het recept zitten puzzelen voor ik deze perfecte chewy white chocolate chip cookies met macadamianoten in de oven kon schuiven.
Er zijn een aantal belangrijke vraagstukken die je tijdens zo’n proces moet tackelen. Allereerst, ga je voor knapperig of chewy? De suiker die je gebruikt heeft hier invloed op: hoe meer kristalsuiker je gebruikt, hoe knapperiger je cookie. En, hoe meer (bruine) basterdsuiker, hoe zachter en meer chewy je chocolate chip cookie wordt. En dan de dikte van je koek. Daarvoor zijn het boter en ei belangrijk. Laat je de boter smelten? Dan zal je cookie platter worden en uitlopen. Gebruik je koude boter? Dan blijft je cookie (te) stevig en dik. Kamertemperatuur is de gulden middenweg.
Nog één laatste tip voor de perfecte chocolate chip cookie: gebruik voldoende ZOUT. Dat maakt ‘m af, echt waar. In dit recept maak ik gebruik van gezoute macadamianoten, dan hoef je enkel een snufje zout toe te voegen. Dat, gecombineerd met een heerlijke chewy vanillecookie en stukken witte chocolade. My favorite for sure!
Kan ik bij de white chocolade koekjes de macadamianoten vervangen door bijv cashewnoten?
Groet, wendy
Ja hoor, dat kan zeker. Het lijkt mij persoonlijk niet heel lekker haha. Hazelnoten en melk/pure chocolade gaan goed samen, en bij witte chocolade bijvoorbeeld amandelen. Of walnoten?
Hoe mix ik de boter en suiker?
Met de hand of met een mixer?
Met een mixer!