Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Chewy white chocolate chip cookies met macadamianoten

Zoetrecepten

Goede chocolate chip cookies zijn best tricky om te maken. Drie keer heb ik opnieuw met het recept zitten puzzelen voor ik deze perfecte chewy white chocolate chip cookies met macadamianoten in de oven kon schuiven.

Er zijn een aantal belangrijke vraagstukken die je tijdens zo’n proces moet tackelen. Allereerst, ga je voor knapperig of chewy? De suiker die je gebruikt heeft hier invloed op: hoe meer kristalsuiker je gebruikt, hoe knapperiger je cookie. En, hoe meer (bruine) basterdsuiker, hoe zachter en meer chewy je chocolate chip cookie wordt. En dan de dikte van je koek. Daarvoor zijn het boter en ei belangrijk. Laat je de boter smelten? Dan zal je cookie platter worden en uitlopen. Gebruik je koude boter? Dan blijft je cookie (te) stevig en dik. Kamertemperatuur is de gulden middenweg.

Nog één laatste tip voor de perfecte chocolate chip cookie: gebruik voldoende ZOUT. Dat maakt ‘m af, echt waar. In dit recept maak ik gebruik van gezoute macadamianoten, dan hoef je enkel een snufje zout toe te voegen. Dat, gecombineerd met een heerlijke chewy vanillecookie en stukken witte chocolade. My favorite for sure!

chewy white chocolate chip cookies met macadamianoten

chewy white chocolate chip cookies met macadamianoten

Zoetrecepten

Chewy white chocolate chip cookies met macadamianoten

Door | 20 min | 9 personen

Dit heb je nodig

    • 100 gram (room)boter
    • 90 gram fijne kristalsuiker
    • 90 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 1 theelepel vanille extract
    • 1 ei (M)
    • 180 gram bloem
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • snufje zout
    • 75 gram witte chocolade (chips/druppels)
    • 75 gram gezouten macadamianoten

    En zo doe je het

    1. Beleg een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.
    2. Hak de macadamianoten en de witte chocolade in grove stukken en zet even weg. Meng in een andere kom alvast de bloem, met het snufje zout en bakpoeder.
    3. Neem een nieuwe kom en mix hier de boter in, samen met de suiker en het vanille aroma.
    4. Voeg het ei toe en mix heel kort. Voeg vervolgens het bloemmengsel toe en mix tot het volledig is opgenomen. Kneed hierna de noten en de chocolade door het beslag.
    5. Maak ballen ter grootte van een eetlepel van het beslag, op die manier krijg ie grote koeken zoals op de foto. Druk ze een beetje plat en leg ver genoeg uit elkaar op de bakplaat.
    6. Zet de koekjes nu voor 14 minuten in de voorverwarmde oven en laat daarna goed afkoelen. Bewaar in een luchtdichte trommel!
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Chewy white chocolate chip cookies met macadamianoten" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    12 antwoorden op “Chewy white chocolate chip cookies met macadamianoten

    1. Dit zijn echt de allerbeste white chocolate chipcookies, lekker chunky! Ik maak ze regelmatig en ze zijn elke keer weer fantastisch 🙂
      Met pecannoten is ook heerlijk.

    2. Bij mij lopen de koekjes gigantisch uit. Het worden hele platte, grote koeken. Kan dat komen door verouderd bakpoeder misschien? Dat is het enige wat ik zo kan bedenken… Ze zijn er niet minder lekker om trouwens 😉

    3. Hoi!

      Ik wil dit recept graag maken ik kan alleen nergens vinden of je nou echt 90g kristalsuiker én 90g basterd suiker moet gebruiken of je moet kiezen tussen een van die 2. Help!!

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.