Een onweerstaanbaar lekkere amaretto taart met sloffen bodem, romige vullingen, knapperige toppings en ja, zelfs wat chocolade.
Lieve zoetjes het is even stil geweest. Ik was gigantisch druk met werkgerelateerde dingen, maar ik ben er weer! En HOE, want ik heb vanaf deze week een vaste part time dag. Dus dat betekent nog meer recepten uitproberen, schrijven, fotograferen en dingen doen waar ik blij van word. Laat ik beginnen om het goed te maken met jullie door deze gruwelijk lekkere amaretto taart te delen.
De taart is opgebouwd uit een aantal lagen, te beginnen met de sloffen bodem (my favourite), een laag amandelspijs, dan een vulling van mascarpone op smaak gemaakt met witte chocolade en amaretto, afgetopt met slagroom, wat pure chocolade en geschaafde amandelen. Hebben jullie het mij al vergeven? 😉
Deze taart is trouwens een perfecte verjaardagstaart, maar ik maakte hem als toet voor een Italiaans viergangendiner met Oud&Nieuw. Zó lekker! Voor welke gelegenheid zou jij hem maken?
Oei, oei, oei, het is maar goed dat je zo ver weg woont. Anders kwam ik denk ik vaak een kopje suiker bij je lenen 🙂
Haha, ik zou het wel gezellig vinden Carola! Dan kon je meteen een puntje van die lekkere amandeltaart meenemen 😉
Wauw deze taart ziet er onwijs lekker uit!! En wat fijn dat je nu een vaste dag hebt, waarop je nog meer kunt bakken en uitproberen 🙂
Ah thanks Desiree, heerlijk inderdaad!
Ik ben hem nu aan het maken!
I hope you enjoyed!!
Het lijkt me een heerlijke taart, maarrrrr met kinderen is het wel slim om de amaretto te vervange. Enig idee wat het beste zou werken, amandelextract of amandelsiroop?
Amandel extract is absoluut een goede vervanger! Let wel op, omdat dit geconcentreerder is qua smaak dan amaretto. Dus kleinere hoeveelheden toevoegen en tussendoor goed proeven. Vervelend.. 😉
Vanavond aan de slag met deze taart! Maar vanillie aroma, wat is dat precies? Kan ik ook gewoon het merg van een vanillestokje gebruiken?
Hi Gerdien, dat is een vanille smaakstof. Je vindt het in (bijna) elke supermarkt bij de bakspulletjes!
Gisteren de bodem gebakken en de vulling van mascarpone en witte chocolade met Grand Marnier gemaakt bij gebrek aan Amaretto en vandaag afgemaakt met slagroom,geroosterde amandeltjes en streepjes gemaakt met salted caramelsaus……..lekkerrrrrrr !!
Oh my, je hebt hem nog een upgrade gegeven met de salted caramelsaus! Wat een top idee!
Kan ik het met dit recept ook in een sloffenbodem maken
Ja hoor, dat kan absoluut! Welke maat heeft je slof?
Help! Mijn mascarpone is dus gaan schiften. Heb met thermometer gecheckt tot het verschil maar 3 graden was…..nog tips?
Ohneeee wat zonde! Naast de temperatuur, helpt het ook door maar hele kleine delen toe te voegen zodat je mengsel minder hard ‘schrikt’.
Ik heb t opgelost met die tip om te ont-schiften…dat lukte en hij was fantastisch!!!!!
Goed om te horen dat dat ook werkt met roomkaas 😀
Oooooh wat een heerlijk recept!! Ik heb hem met een stoffenring gemaakt en plakjes banaan erop gelegd. Bedankt voor dit recept!! Ik had de mascarpone ook iets verwarmd, ik dacht misschien is de kans dan kleiner dat hij gaat schiften. Gelukkig is dat niet gebeurd.
Ooooh YUM met banaan lijkt het me ook echt een fantastische combinatie! Dank voor je leuke berichtje! X Mariette
Kan het ook met melk chocolade? Wij lusten geen witte chocolade.
Ik zou dan eerder gelatine gebruiken op de vulling steviger te maken en aanvullen met suiker.