When life gives you lemons..
..make lemon bars!
Ik kan ze aan mijn favorietenlijstje toevoegen, deze romige lemon bars. Het lijkt haast wel een soort citroenbrownie. De lemon bar heeft een stevige chewy koekbodem, met een zachte puddingachtige citroenlaag er bovenop. Erg zoet en ook aardig zuur, maar heul lekker.Door wat slagroom toe te voegen heb ik ze net even wat romiger gemaakt en wat zachter van smaak. Als je juist wel van dat extra zuurtje houdt, of de low-fat variant wilt maken, dan kun je de slagroom gewoon weglaten. De bars zijn dan nog steeds op en top lekker. Én deze bars zijn heel budgetvriendelijk, ook niet onbelangrijk.
De bars verdwenen gretig in de tientallen mondjes van mijn dispuutsgenoten en er werd het urgente verzoek neergelegd om het recept ZO SNEL MOGELIJK online te zetten. Dat doet deze brave Harry natuurlijk meteen. Enjoy!
Lekker makkelijk te maken en er lekker. Ik het Griekse yoghurt gebruikt i.p.v. slagroom.
Wat een top idee dat het daar ook mee kan Eileen! Dankjewel!
Hoi Mariette,
Supermooie site heb je en wat een heerlijke plaatjes allemaal! Ik heb de lemon bars nu in de oven staan en ben heel benieuwd hoe ze straks smaken! Voor mijn schoonzusje met melkallergie de slagroom vervangen door kokosmelk, eens kijken of het daarmee ook lukt 🙂
Groetjes, Nicolette
Hi Nicolette, super om te horen, dankjewel! Wat leuk dat je experimenteert met de lemon bars, ik ben heel benieuwd hoe ze zijn met kokosmelk. Ideaal voor mensen met een lactose intolerantie!
Wat een ge-wel-dig recept! Ontzettend makkelijk te maken en super lekker. Dit ga ik nog heel vaak maken. Bedankt!
Ja, zo lekkere he! Fijn om te horen!
Is 175 graden de temperatuur voor een hetelucht oven?
Yes! Bij mijn oventje is dit de hete lucht stand-temperatuur.
Hartelijk dank voor het snelle antwoord.
Ze zijn uitstekend gelukt! Prima recept, bedankt 🙂
Super! Geniet ervan, daar doe ik het voor 🙂
Totaal mislukt bij mij de bodem was heel erg vet er kon maar niet droog worden heb er toch het brouwsel voor die bovenkant opgedaan en gehoopt dat het iets beter werd uiteindelijk was het meer een laagje boterbloem met lemon spul , Maarja was wel lekker hoor
Ah wat vervelend zeg! Heb je misschien teveel boter gebruikt? Gelukkig was het uiteindelijk nog wel lekker 😉
Misschien de oven temperatuur te laag omdat jij hier de temperatuur van een hetelucht oven gebruikt?
Zou je voor de vulling van citroen ook de lemon curd kunnen gebruiken? Of zal deze te slap zijn/worden?
Ziet er in ieder geval weer heerlijk uit!
Hi Iris, als je deze meebakt zou dat denk ik ook goed moeten gaan, ik durf het alleen niet zeker te zeggen. Laat je het even weten als je het probeert?
Het zit in de oven! Heb je een idee hoelang de lemon bars nog lekker zijn? En of ik ze dan beter in de koelkast of op kamertemperatuur kan bewaren?
Hi Ingrid, je kunt ze ongeveer vijf dagen in de koelkast bewaren, maar ze zijn het lekkers wanneer ze vers gemaakt zijn. De bodem zal steeds minder knapperig worden.
Hoen heet moet de oven, bij een standaard oven. Dus geen hete lucht. Moet je de bodem blind bakken?
Groetjes Marloes
Op 175 graden! De bodem hoef je niet blind te bakken.
Bedankt voor je reactie. Morgen meteen bakken.
Enjoy!!
Super lekker!! Dankjewel ☺️
Top! You’re welcome 🙂
Heerlijk zijn ze! Ik heb ze nu voor de tweede keer in de oven staan. De vorige batch was te snel op 😉
Haha, dat hoor ik graag! Enjoy!
Hallo,
Mijn moeder en ik hebben ze ook gemaakt en we vonden het heel erg lekker. Allebei nog nooit een lemon bar gegeten dus helemaal weer iets nieuws. Bedankt voor het recept.
Omdat ik vegan ben hebben we het geveganized door wat cashews te weken en dan te blenden ipv ei. (en gegokt hoeveel ongeveer 3 eieren was) mocht iemand vegan zijn of ei-allergie hebben dan kun je dat zo oplossen (en dan vegan slagroom van alpro).
heel erg bedankt.
Wat een goede tips, bedankt! Heb je nog enig idee hoeveel cashews jullie ongeveer gebruikt hebben?
Ik zat net weer te kijken naar dit recept om dit te maken, en zie nu je reactie. SORRY!
Ik ga gokken op zo’n 50 gram ongebrande cashews. (en die dan geweekt in kokend water voor een uurtje laten staan en dan in blender helemaal tot een pasta malen).
Geen probleem, fijn dat je het alsnog ziet haha! Ga ik dan ook eens proberen, top timing nu tijdens mijn vegan challenge! Liefs Mariette
Heerlijk recept. Had hem verdubbeld en dat ging prima.
Heb wat fijn gesneden verse basilicum toegevoegd aan de vulling en nadat hij klaar was en afgekoeld en een laag witte chocola erover heen en was erg lekker.
Wow, wat een gave combinatie! Thanks voor deze tip!