No-bake dadelbrownies met kokos

Zoetrecepten

Alle credits voor deze no-bake dadelbrownies met kokos gaan naar de zwangere Anouk, een vriendinnetje mij. Dankzij haar zwangerschapscravings ging ze ’s avonds (met maar heel weinig ingrediënten in huis) aan de slag om toch iets lekkers te maken. Deze no-bake dadelbrownies met kokos waren het resultaat en man man man wat lekker! Een volle chocoladesmaak en lekker smeuïg dankzij de dadels.

Ook zonder zwanger te zijn heb ik continu last van die cravings, dus ik heb ze zelf inmiddels ook al een paar keer gemaakt. Het is zó makkelijk omdat je maar drie ingrediënten in huis hoeft te hebben. En ideaal in de zomer, als je de oven niet aan wilt zetten. Nothing to stop you. YAY!

Dadelbrownies met kokos

Zoetrecepten

No-bake dadelbrownies met kokos

Door | 20 minuten | 8 personen

Dit heb je nodig

 • 200 gram ontpitte dadels
 • 2 eetlepels cacaopoeder
 • 60 gram kokos

En zo doe je het

 1. Week de dadels ongeveer een kwartier in heet water. Vet ondertussen een bakvorm of vierkant schaaltje in en bekleed met bakpapier (ongeveer 15×10 cm, maar je kunt ook de helft van de bakvorm vullen of de dubbele hoeveelheid maken). Door het invetten zal het bakpapier beter op zijn plek blijven zitten.
 2. Giet de dadels af en pers het teveel aan water eruit. Doe ze dan in een blender of keukenmachine. Zet de keukenmachine aan tot de dadels goed fijn zijn gemalen en voeg de cacao toe. Zet opnieuw aan tot het goed gemengd is. Voeg tot slot de kokos toe en roer dit met een spatel door het mengsel.
 3. Als het goed gemengd is stort je het in de bakvorm. Druk stevig aan en maak de bovenkant mooi glad met de bolle kant van een lepel. Maak de lepel eventueel vochtig met wat water als het erg blijft plakken. Zet voor minstens twee uur in de koelkast om op te stijven.
 4. Til het plakkaat nu uit de bakvorm, snij in stukjes en GENIET! Zeker een week te bewaren in de koelkast.

Heb jij deze dadelbrownies met kokos ook gemaakt of een variant erop? Let me know in de comments hieronder of deel jouw baksel via Facebook, Instagram of Snapchat!

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "No-bake dadelbrownies met kokos" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

17 antwoorden op “No-bake dadelbrownies met kokos

 1. Hi Mariette,
  Nou, ik ben hem gelijk gaan maken hoor, na vanmiddag! Leuke middag en leuk om je te ontmoeten. Enne, na het succes van de gecrunchte rijstwafel, heb ik bovenstaand recept voor de helft naturel gelaten en de andere helft met verbrokkelde rijstwafel erin. Goddelijk volgens mij 😉
  Groet! Nienke