Ga naar de inhoud
Mini ontbijtmuffins met kokos en havermout
14 augustus 2017

Mini ontbijtmuffins met kokos en havermout

Een akelig makkelijk recept voor mini-muffins met kokos, havermout en blauwe bessen die prima als verantwoorde snack of bij je weekend ontbijtje past!

Ik heb dit recept voor mini ontbijtmuffins met kokos en havermout weer eens afgestoft en geüpdatete. Er stond een afgrijselijke foto bij van vier jaar terug, maar voor jullie pret heb ik deze onderaan dit artikel nog even geplaatst. Toch ook best leuk om te zien hoe je fotografie-skills zich ontwikkelen door de jaren heen!

Het recept heb ik getweakt om er een gezondere variant van te maken. Zonder de verzadigde vetten uit roomboter, maar met een beetje natuurlijke olie. Daarnaast heb ik de hoeveelheid suiker zo ver mogelijk teruggebracht, zodat je ze prima als verantwoorde snack of bij je ontbijt kunt verorberen.

Mini ontbijtmuffins met kokos en havermout

Mini ontbijtmuffins met kokos en havermout


Het recept is akelig makkelijk om te maken en goed voor zeker 30 mini-muffins. Je haalt er ongeveer 12 gewone muffins uit en kunt lekker variren met de bosvruchten die je er doorheen mengt. Ik gebruikte blauwe bessen. Wil je ze wat winterser maken? Vervang de limoen dan door sinaasappel en voeg een extra theelepel kaneel toe.

Enjoy
! P
s. Zal ik vaker een oud recept uit de kast halen en afstoffen?

Minimuffins met kokos en havermout

Puur Zoet Boek Cover

CADEAUTIP! PUUR ZOET

In mijn bakboek PUUR ZOET vind je 80 glutenvrije en lactosevrije recepten, waarvan bijna 60 vegan. Simpele en pure ingrediënten staan centraal en er zijn handige baktips omschreven om ingrediënten te kunnen vervangen. Met deze lekkere recepten kan iedereen op verantwoorde manier van zoete ontbijtjes, koek, taart en toetjes genieten.

BESTEL HIER!
Mini ontbijtmuffins met kokos en havermout
Recept

Mini ontbijtmuffins met kokos en havermout

Een akelig makkelijk recept voor mini-muffins met kokos, havermout en blauwe bessen die prima als verantwoorde snack of bij je weekend ontbijtje past!

Tijd
15 minuten
Porties
30
Niveau
1 ster

Ingrediënten

  • 50 ml natuurlijke olie
  • 150 ml (kokos)yoghurt
  • 2 eieren
  • 150 gram volkoren meel
  • 75 gram havermoutvlokken
  • 100 gram geraspte kokos
  • 1 limoen
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 100 ml honing
  • 250 gram blauwe bessen

Bereiding

  1. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Zet een mini-muffin bakvorm klaar met losse vormpjes erin.
  2. Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Zet even opzij.
  3. Pak een grote kom en klop de eieren erin los. Voeg het limoensap en -rasp, olie, yoghurt en honing eraan toe en meng het met een garde door elkaar.
  4. Pak nog een kom en meng hier het volkoren meel, havervlokken, kaneel, de geraspte kokos, het bakpoeder en een flinke snuf zout door elkaar. Voeg dit toe aan het ei-mengsel en meng tot alles opgenomen is. Meng zo kort mogelijk! Het beslag is vrij dik.
  5. Schep tot slot de blauwe bessen door het beslag en verdeel over de mini-muffinvormpjes. Als je gewone muffins bakt moeten ze zeker 30 minuten in de oven, maar bij mini-muffins een 15 – 20 minuten.

Enjoy zoetjes

Heb jij dit "Mini ontbijtmuffins met kokos en havermout" -recept gemaakt? Show het resultaat via Instagram (@mariettevantuyl)

Klik op een ster om dit recept te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Aantal stemmen: 1

Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!

8 reacties

  1. Hallo,
    Wat een heerlijke muffins, groot succes want ik krijg alleen complimenten over de lekkere smaak en bite.
    Dus de complimenten zijn voor jou hoor!
    Vooral de blauwe bessen erin maken t heerlijk.
    Ik vries ze in zodat we dan vaak een makkelijk ontbijt hebben.
    Maar bij de koffie en na een wandeling; ook smaakvol!

  2. Dit lijkt me erg lekker om te maken, alleen de speculaaskruiden worden niet meer genoemd bij de bereiding, horen ze wel in dit recept thuis?

    vriendelijke groet,
    Sonja Baaij

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. * Vereiste velden zijn gemarkeerd

Meer