Havermout ontbijt uit de oven
Ik heb een nieuwe ontbijtverslaving: havermout uit de oven. Dit kruidige peren havermoutje is mijn nieuwe favoriet.
Waarom? Het is net een soort klein perentaartje. Maar dan eentje die je zonder schuldgevoel voor je ontbijt mag eten en die je warm uit de oven rustig wegwerkt voor je de dag begint. Een gezond ontbijt met havermout en peer. Klinkt perfect toch?

Havermout ontbijt met peer
Dankzij de havermout is dit ontbijt heel goed vullend en de peer zorgt dat ze lekker gezoet wordt. De cacaonibs maken het geheel ietsje bitterder, maar geven wel een lekker chocoladesmaakje dat zo goed bij peer past.
Thomas vindt een theelepeltje ahornsiroop daarom een vereiste, maar voor mij is dat ās ochtends vroeg nog niet nodig. Up to you!

Ingrediƫnten
- 35 gram fijne havervlokken
- 175 ml (amandel)melk
- 1 tl kaneel
- 1 el cacaonibs
- 1 tl ahornsiroop
- 1 flinke, rijpe peer
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng de fijne havervlokken, (amandel)melk, kaneel, ahornsiroop en de cacaonibs alvast door elkaar.
- Rasp de peer grof en roer deze er ook door. Doe het geheel in een vuurvast kommetje.
- Bak het kruidige peren havermoutje in 30 minuten af terwijl jij verder gaat met je ochtendroutine.
BEWAREN: Maak een dubbele portie en bewaar de tweede portie in de koelkast. Dan kun je die de volgende ochtend meteen in de oven schuiven om af te bakken!