Kidsproof pindakaas

Zoetrecepten

Elke week een pot pindakaas en een pot hazelnootpasta, een vast ingrediënt op de boodschappenlijst. Zou je het ook zelf kunnen maken?

En zou het ook zonder toegevoegde suiker kunnen?

En ook zo dat de kids het lekker vinden en mee willen nemen?

We hebben het geprobeerd. Super easy en verrassend lekker! Het was zo geslaagd dat ik je aanraad de dubbele hoeveelheid te maken. Deze pot was in een dag leeg…

kidsproof pindakaas

Pindakaas

Zoetrecepten

Kidsproof pindakaas

Door | 10 minuten

Dit heb je nodig

  • 100 gram gebrande gezouten pinda’s (waarvan 50 grof hakken)
  • 100 gram gebrande ongezouten pinda’s

En zo doe je het

  1. Mix 150 gram  pinda’s in je blender net zolang tot er een papje en daarna een olieachtige notenpasta ontstaat. Het kan een minuut of 5 – 10 duren maar het resultaat is fantastisch. Het is dan al praktisch pindakaas! Doe de pindapasta in een kommetje zodat je blender of staafmixerkom weer vrij is.
  2. Ik hou zelf erg van pindakaas met nootjes. Daarom hebben we de overige 50 gram kort in de blender gemixt tot kleine stukjes en deze gemengd met de pindapasta. That’s all! Easy toch?

Variatie: Hou je van meer nootjes? Dan kun je een wat grotere hoeveelheid grof hakselen. Je kunt ook variëren met de hoeveelheid zoute en ongezouten pinda’s, voor een wat meer of minder zoute pindakaas. Of de pindakaas volledig met gebrande ongezouten pinda’s maken en het zout handmatig toevoegen.

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Kidsproof pindakaas" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

10 antwoorden op “Kidsproof pindakaas