Appeltaart en chiapudding in één: een reuze gezond en herfstig ontbijt bedacht en gefotografeerd door gastblogster Melissa.
Het fijne aan chiapudding is dat het snel en makkelijk te maken is. Zet de avond van tevoren de mix van chiazaadjes en amandelmelk in de koelkast en de volgende ochtend staat de chiapudding voor je klaar. Vervolgens hoef je alleen de chiapudding te mengen met een vleugje kaneel en voeg je de gewenste toppings toe. Zo geniet je binnen een paar minuten van een heerlijk ontbijt.
Tip: met chiapudding kun je eindeloos blijven variëren. Mix bijvoorbeeld eens cacaopoeder door de chiapudding. Of pureer wat fruit door de pudding voor een zomers effect.
CADEAUTIP! PUUR ZOET
In mijn bakboek PUUR ZOET vind je 80 glutenvrije en lactosevrije recepten, waarvan bijna 60 vegan. Simpele en pure ingrediënten staan centraal en er zijn handige baktips omschreven om ingrediënten te kunnen vervangen. Met deze lekkere recepten kan iedereen op verantwoorde manier van zoete ontbijtjes, koek, taart en toetjes genieten.
Appeltaart en chiapudding in één: een reuze gezond en herfstig ontbijt bedacht en gefotografeerd door gastblogster Melissa.
Tijd
10 minuten + opstijven
Porties
1
Niveau
1 ster
Ingrediënten
3 el chiazaad
250 ml amandelmelk
3 el Griekse yoghurt of een lactosevrij alternatief
1 appel
1,5 tl kaneel
1 el rozijnen
1 el walnoten
Pssst. verdubbel de hoeveelheid en maak meteen twee porties! Voor morgenochtend én de ochtend erna.
Bereiding
Doe de chiazaadjes met de amandelmelk en 0,5 tl kaneel in een grote beker en roer goed door. Laat het vijf minuten rusten. Roer weer goed door, sluit de beker goed af en zet in de koelkast tot de volgende ochtend.
Snijd de appel in kleine blokjes en meng dit in een bak met 1 tl kaneel en de gewelde rozijnen. Je kunt ervoor kiezen om dit mengsel lekker warm en gaar te bakken in de oven (op 175 graden voor 10 minuutjes) of je gebruikt het rauw en koud. Bewaar dit afgesloten in de koelkast tot de volgende ochtend.
De ochtend dat je het wilt eten: haal de beker met chiazaadjes uit de koelkast, het is dan een pudding geworden!
Hak de walnoten in kleine stukjes en zet even opzij.
Giet de chiapudding tot de helft van een glas en schep de Griekse yoghurt er bovenop. Top af met de stukjes appel, rozijnen, walnoten en evt. nog wat extra kaneel.
Bakmodus
Appeltaart chiapudding
10 minuten + opstijven
1
Ingrediënten
3 el chiazaad
250 ml amandelmelk
3 el Griekse yoghurt of een lactosevrij alternatief
1 appel
1,5 tl kaneel
1 el rozijnen
1 el walnoten
Pssst. verdubbel de hoeveelheid en maak meteen twee porties! Voor morgenochtend én de ochtend erna.
Bereiding
Doe de chiazaadjes met de amandelmelk en 0,5 tl kaneel in een grote beker en roer goed door. Laat het vijf minuten rusten. Roer weer goed door, sluit de beker goed af en zet in de koelkast tot de volgende ochtend.
Snijd de appel in kleine blokjes en meng dit in een bak met 1 tl kaneel en de gewelde rozijnen. Je kunt ervoor kiezen om dit mengsel lekker warm en gaar te bakken in de oven (op 175 graden voor 10 minuutjes) of je gebruikt het rauw en koud. Bewaar dit afgesloten in de koelkast tot de volgende ochtend.
De ochtend dat je het wilt eten: haal de beker met chiazaadjes uit de koelkast, het is dan een pudding geworden!
Hak de walnoten in kleine stukjes en zet even opzij.
Giet de chiapudding tot de helft van een glas en schep de Griekse yoghurt er bovenop. Top af met de stukjes appel, rozijnen, walnoten en evt. nog wat extra kaneel.
Het is mogelijk dat dit artikel affiliate links bevat. Als jij via die link een product bestelt, dan ontvang ik daar een kleine commissie over. Het kost jou niks extra!
3 el Griekse yoghurt of een lactosevrij alternatief
1 appel
1,5 tl kaneel
1 el rozijnen
1 el walnoten
Pssst. verdubbel de hoeveelheid en maak meteen twee porties! Voor morgenochtend én de ochtend erna.
Bereiding
Doe de chiazaadjes met de amandelmelk en 0,5 tl kaneel in een grote beker en roer goed door. Laat het vijf minuten rusten. Roer weer goed door, sluit de beker goed af en zet in de koelkast tot de volgende ochtend.
Snijd de appel in kleine blokjes en meng dit in een bak met 1 tl kaneel en de gewelde rozijnen. Je kunt ervoor kiezen om dit mengsel lekker warm en gaar te bakken in de oven (op 175 graden voor 10 minuutjes) of je gebruikt het rauw en koud. Bewaar dit afgesloten in de koelkast tot de volgende ochtend.
De ochtend dat je het wilt eten: haal de beker met chiazaadjes uit de koelkast, het is dan een pudding geworden!
Hak de walnoten in kleine stukjes en zet even opzij.
Giet de chiapudding tot de helft van een glas en schep de Griekse yoghurt er bovenop. Top af met de stukjes appel, rozijnen, walnoten en evt. nog wat extra kaneel.