Aardbeien-kokos chiabowl (koolhydraatarm!)

Zoetrecepten

Hello you! Meet my favourite breakfast: een aardbeien-kokos chiabowl. Afgetopt met een flinke eetlepel pindakaas en liefst nog wat kokos en cacao nibs. Een perfect koolhydraatarm ontbijt!

Elke periode heb ik een aantal favoriete recepten die ik continu maak. Afgelopen maanden (sinds de keto challenge) ben ik verslaafd geraakt aan deze zomerse en frisse chiabowl. Je gooit alles in de blender en je hebt meteen twee ontbijtbowls. Meestal eet ik ‘m diezelfde ochtend dan al zonder chiazaad en de andere helft zet ik mét chia in de koelkast voor de volgende dag. Door het chiazaad krijgt de bowl meer een puddingstructuur, omdat de zaadjes die in aanraking komen met vocht zich vormen tot een gel.

Voor deze bowl gebruik ik light kokosmelk, die is net iets minder vet, maar heeft nog wel die romige smaak. Veel lekkerder dan amandelmelk bijvoorbeeld, als je het mij vraagt. Ik bereid ‘m het liefst met aardbeien, maar die kun je gemakkelijk door frambozen, bramen of blauwe bessen vervangen. Of een mixje! Mango smaakt er ook top bij, maar die bevat net weer wat meer (natuurlijke!) suiker, wat de meeste mensen die koolhydraatarm eten niet willen. Ik gebruik trouwens altijd diepvriesfruit, dan ben je nooit afhankelijk van het seizoen voor bijvoorbeeld de Nederlandse aardbeien. Door diepvriesfruit te gebruiken krijg je in de zomer meteen een lekker koele bowl als je ‘m meteen na het maken opeet.

Hou je niet van pindakaas? Versier je bowl dan met deze fijne koolhydraatarme notengranola! 

Aardbeien-kokos chiabowl

Zoetrecepten

Aardbeien-kokos chiabowl (koolhydraatarm!)

Door | 5 minuten | 2 personen

Dit heb je nodig

  • 225 gram aardbeien (diepvries)
  • 400 ml kokosmelk (light)
  • 5 el chiazaad
  • 2 el pindakaas
  • Cacaonibs en/of geraspte kokos
  • Eventueel vers fruit

En zo doe je het

LET OP! Wil je de bowl met chiazaadjes maken? Maak de bowl dan een avond van tevoren en laat de chiazaadjes ’s nachts hun werk doen.

  1. Doe de aardbeien en de kokosmelk in de blender en maal fijn tot een volledig gladde massa.
  2. Verdeel de aardbeien-kokos smoothie over twee kommetjes. Roer 2,5 el chiazaad per kommetje er doorheen en zet in de koelkast. Je kunt er ook voor kiezen de bowl onmiddellijk zonder chiazaad op te eten.
  3. Versier de bowl als je gaat ontbijten met de pindakaas, geraspte kokos, cacaonibs, vers fruit of eventueel deze lekkere noten granola.
ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Aardbeien-kokos chiabowl (koolhydraatarm!)" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette