Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Dadelwalnotenreepjes met kokos

Zoetrecepten

Ken je Stach? Een leuke food zaak in Amsterdam, waar je verse afhaalmaaltijden en lokaal lekkers kunt halen. Zo hebben ze ook oneindig veel soorten chocolade, gekke biertjes, fudge en thee. Ze zitten (o.a.) bij mij om de hoek, dus de verleiding is groot.

Maar er was één specifiek product dat elke keer weer met mij mee naar huis ging: een soort reepjes gemaakt van dadels, gehakte walnoten en kokos. Veel kokos. Ik vond ze zo ontzettend lekker dat ik ze ook gewoon eens zelf moest proberen te maken. Mijn uitprobeersel was in één keer raak en ik doop ze om tot ‘dadelwalnotenreepjes met kokos‘. Mega-lekker.

Nergens dadels te vinden? Dit overkwam mij vorige week in drie supermarkten op rij. No worries! Gebruik dan gewoon vijgen, die zijn iets minder zoet, maar ook heel lekker.

En als je een keer in Amsterdam bent, ga dan zeker eens langs Stach! Mijn favorieten zijn de Pukka thee en lemon meringue chocolade.

Dadelwalnotenreepjes met kokos

 

Zoetrecepten

Dadelwalnotenreepjes met kokos

Door | 20 min | 12 personen

Dit heb je nodig

    • 250 gram ontpitte dadels
    • 100 gram walnoten
    • 50 gram kokos
    • 2 eetlepels kokosolie

    En zo doe je het

    1. Week de dadels voor ongeveer een kwartier in heet water. Vet ondertussen een bakvorm of vierkant schaaltje in en bekleedmet bakpapier (ongeveer 15×10 cm, maar je kunt ook de helft van de bakvorm vullen of de dubbele hoeveelheid maken). Door het invetten zal het bakpapier beter blijven zitten.
    2. Hak de walnoten in grove stukjes en zet even opzij.
    3. Neem nu een blender of keukenmachine en doe hier de uitgelekte dadels in samen met twee eetlepels kokosolie. Zet de keukenmachine nu aan tot de dadels goed fijn zijn gemalen. Meng hier nu met een lepel de kokos en de stukjes walnoot doorheen.
    4. Druk het mengsel in de bakvorm en maak de bovenkant mooi glad met de bolle kant van een lepel. Maak de lepel eventueel vochtig met wat water als het erg blijft plakken. Strooi nog een beetje kokos op de bovenkant en zet nu voor minstens twee uur in de koelkast om op te stijven.
    5. Til het plakkaat nu uit de bakvorm, snij in stukjes en GENIET!
    ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Dadelwalnotenreepjes met kokos" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

    Bekijk ook

    44 antwoorden op “Dadelwalnotenreepjes met kokos

    1. Mmm, dat klinkt lekker en ook super simpel! Heb je nog een goed alternatief voor walnoot? Ik vind ze heerlijk, maar helaas is er ook iemand met een allergie hiervoor in huis.. En die typische smaak laat zich wat lastig vervangen lijkt me.

      1. Hi Marije, de kokosolie zorgt ervoor dat het reepje voldoende aan elkaar plakt en het geeft ook een lekkere stevige structuur eraan. Of boter een goede vervanging is durf ik niet te zeggen. Als je de dadels lang genoeg laat weken en deze heel fijn blendert, kun je misschien wel balletjes rollen van het beslag, deze zullen alleen wel wat ‘slapper’ zijn. Succes!

    2. Heerlijk! Wel een vraagje m.b.t. het bewaren. Als ze eenmaal 2 uur in de koelkast zijn geweest, kun je ze dan het beste in of juist buiten de koelkast bewaren/ goed houden? En hoe lang blijft dit ongeveer goed?

      Hoor het graag, alvast bedankt voor je reactie.

      Groetjes Saskia

        1. Sorry voor late reactie. Ja dadel pasta is puur dadels. Wij gebruiken het meestal voor koekjes. Hoeven we niet eerst alles te pureren. Ik ga het in ieder geval even uittesten. Bedankt voor het lekkere recept

    3. Ik heb ze afgelopen week gemaakt en zelfs mensen die niet van pure dadels houden vonden ze lekker! Ik vind de versie met kokos het lekkerst. En k heb ook geen kokosolie gebruikt. Gewoon dadels malen in de keuken machine en als dat fijn is de walnoten erbij in kieperen. Daarna balletjes draaien met beetje vochtige handen, door de kokos rollen en in de koelkast wat op laten stijven. Super makkelijk en Heerlijk! Bedankt voor het recept!

      1. Je zou iets meer geraspte kokos toe kunnen voegen (dat neemt vocht op), het vocht van de geweekte dadels beter uit laten lekker of knijpen OF iets meer kokosolie toevoegen, dat zorgt ervoor dat ze goed opstijven. Bakse 😀

    4. Vandaag gemaakt. Zoooooo lekker. En zo ontzettend makkelijk te maken.
      Ik ging wat uit proberen, zodat ik gezonde(r) kan trakteren op mijn verjaardag. Deze zijn meer dan goed gekeurd. Volgende keer balletjes van maken en in kleine (cupcake)vormpje doen en dan presenteren als soort petit four:-)

    Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.