Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Watermeloen pizza taart

Watermeloen pizza taart

Hello you sweet friday! Deze keer geen super zondig recept, maar heul fris en zomers. En wat betreft de smaak van deze watermeloen pizza taart heb je totaaaal niet het idee dat je iets tekort komt.

We konden allemaal niet ophouden met eten van deze heerlijke puntjes watermeloen pizza taart. ZO LEKKER! Het was buiten 30 graden en (koude) watermeloen is dan sowieso al de bom. Voeg daar een goeie laag kokosslagroom en fijne toppings aan toe en je hebt een gouden zomertaart recept.

Pssst. Dit is het eerste RAW/NO BAKE recept van deze maand! Laat het hierrr weten als je nog verzoekjes hebt!

Het gebruik van kokosslagroom is niet alleen heel lekker, maar maakt het taartje ook lactosevrij. Je kunt natuurlijk ook ‘gewone’ gebruiken. Ik heb meteen drie voorbeeldsoorten pizza’s voor jullie gemaakt voor de broodnodige inspiratie (ok, Thomas heeft er ook eentje gemaakt, mogen jullie raden welke). Ik kan vooral aanraden om de verse munt en basilicum als topping niet achterwege te laten, want die geven het echt een speciale kick.

Watermeloen pizza taartWatermeloen pizza taart

Zoetrecepten

Watermeloen pizza taart

Door | 30 minuten | 10 personen

Dit heb je nodig

  • 1 dikke ronde watermeloen
  • Kokosslagroom
  • Vers fruit
  • Verse munt en/of basilicum
  • Evt. pure chocolade
  • Evt. eetbare bloemen

En zo doe je het

  • Snijd de watermeloen in ronde plakken van max. 2 cm dikte.
  • Bereid de kokosslagroom volgens dit recept (1x is genoeg voor 1 -2 pizza’s).
  • Beleg de watermeloen pizza met de kokosslagroom, maar laat een beetje watermeloen aan de rand vrij. Dat oogt mooier.

COMBI 1: Snijd de aardbeien in verschillende soorten stukjes, snijd de banaan in plakjes. Verdeel dit ruimtelijk over de pizza samen met de blauwe bessen en frambozen. Vul de lege plekjes op met basilicum en eetbare bloemetjes.

COMBI 2: Snijd de aardbeien in verschillende soorten stukjes en beleg de pizza hier rijkelijk mee. Snipper de munt over de pizza heen en top af met chocoladeschaafsel (een reep pure chocolade schaven met de kaasschaaf).

COMBI 3: Scheur de basilicum- en muntblaadjes grof en maak een bedje op de kokosslagroom. Vul dit bedje met verschillende soorten rood fruit en top af met eetbare bloemetjes of geschaafde en gebrande amandelen.

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Watermeloen pizza taart" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.