Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Homemade citroensiroop (citroenlimonade)

Homemade citroensiroop

Vandaag een heel simpel recept om homemade citroensiroop te maken. Deze citroensiroop is een absolute must in de zomer. Want je zonmomentje is pas af met een gekoeld glaasje citroen limonade.

De aanleiding voor deze citroensiroop is mijn limoncello-project. Daar heb je dus ACHT citroenen voor nodig, waarvan je enkel de schil gebruikt. Mij achterlatende met acht kale citroentjes. What to do? Juist. Homemade citroensiroop maken. En met die siroop maak je natuurlijk weer heerlijk limonade. Ik ben erg gek op! Bij een leuke kookwinkel in Amsterdam (Deksels keukenspullen) kocht ik een mooie weckfles om de siroop in te bewaren, maar je kunt ook een lege drankfles gebruiken. Ik had niet verwacht dat het echt lekkerder zou zijn dan uit de winkel. Limoncello in de maak of niet, citroen limonade ga ik vaker maken.

VARIATIE TIPS

  1. Refreshing summerdrink. Giet een laag citroenlimonade in een kan en voeg een vijftal takjes gekneusde munt toe. Giet er water op en voeg wat ijsklontjes toe. Hoe langer je ‘m laat staan, hoe sterker de muntsmaak wordt.
  2. Citroen gember limonade. Neem een stuk gember ter grootte van je duim en snijd deze in partjes. voeg deze toe tijdens stap 2, roer er goed doorheen en laat minstens een uur intrekken. Zeef de stukjes gember eruit wanneer je de smaak sterk genoeg vindt. Mijn favo: giet er bruisend water op. Beter dan welke frisdrank dan ook!
  3. Meng een beetje siroop door je yoghurt, besprenkel een cake ermee, of geef een subtiele citroensmaak aan een (room)topping. Zoveel opties!
Zoetrecepten

Homemade citroensiroop (citroenlimonade)

Door | 15 | 50 personen

Dit heb je nodig

  • 250 gram kristalsuiker
  • Sap van 8 citroenen (ongv. 350 milliliter)

En zo doe je het

  1. Pers de citroenen uit. Tip: je krijgt meer sap uit je citroenen wanneer je deze hebt laten weken in warm water of even in de magnetron hebt opgewarmd.
  2. Zet een steelpannetje op laag vuur, met hierin het citroensap en de suiker. Laat de suiker hier volledig in oplossen terwijl je af en toe roert. Haal het pannetje van het vuur en laat afkoelen. Dit is je citroenlimonade! Super makkelijk, super puur.
  3. Giet in een flesje en bewaar in de koelkast. Je kunt de siroop voor zeker een maand bewaren. Maar dat overleeft ‘ie niet hoor.

 

ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Homemade citroensiroop (citroenlimonade)" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

Bekijk ook

22 antwoorden op “Homemade citroensiroop (citroenlimonade)

    1. Hi Coot! Ja hoor, dat kan gerust. Het klopt dat de siroop niet heel stroperig wordt. Hoe meer suiker je er aan toevoegt, hoe stroperiger het zal worden. Maar ik vond dit qua smaak de lekkerste verhouding. Ben benieuwd wat je er van vindt! Zoete groetjes Mariette

  1. Ik heb het vandaag gemaakt, want ik had zo’n behoefte aan een fris drankje en kwam op je superleuke website uit. En jeetje, wat een lekkere citroenlimonade! Ik denk dat deze fles niet lang vol zal blijven. Bedankt voor het recept!

    1. Met limoentjes kun je het zeker vervangen, aardbeien denk ik ook, alleen moet je die dan eerst in een slowjuicer doen om het sap eruit te trekken OF je pureert ze, kookt ze en zeeft het geheel vervolgens :). Van de honing vind ik een supergoed idee, dat ga ik een keer uitproberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.