Bestel PUUR ZOET nu via deze link voor €24,99!

Witte rocky road met bastogne en toffee

Zoetrecepten

Deze witte rocky road met bastogne en toffee is weer zo’n fijn receptje: snel, easy en vooral heer-lijk.

Rocky roads zijn zo leuk om te maken. Je kunt de chocolade combineren met al je losse lievelingsingrediënten. In mijn geval: bastogne koeken, toffee en amandelen. En dat alles gecombineerd met witte chocolade. Oh my! Het water loopt me nu alweer in de mond, terwijl ik er toch echt al genoeg van verslonden heb.

Nog niet overtuigd? Deze lekkertjes zijn binnen 10 minuten gemaakt en de koelkast doet het verdere (opstijf)werk. Dus wil je de volgende dag op iets lekkers trakteren, maar heb je weinig tijd? Go for it!

Witte rocky road met bastogne en toffee

Zoetrecepten

Witte rocky road met bastogne en toffee

Door | 10 | 24 personen

Dit heb je nodig

  • 600 gram witte chocolade
  • 125 gram bastognekoekjes
  • 125 gram fudge
  • 125 gram amandelen

  En zo doe je het

  1. Neem een bakblik van 20 x 30 cm en vet deze in. Beleg vervolgens met bakpapier, dit blijft mooi plakken omdat je het blik hebt ingevet.
  2. Zet alvast al je ingrediënten om de rocky road mee te vullen klaar. Breek je bastogne koekjes en kleine brokjes en snijd de toffee in kleine stukjes. Verdeel de helft van de ingrediënten over de bodem van het bakblik. Let erop dat je het goed verdeelt en niet alle amandelen aan één kant liggen.
  3. Smelt de witte chocolade au bain-marie: zet een pannetje op medium tot laag vuur met een laagje water erin en hang er een vuurvaste kom boven. Snijd de chocolade in kleine stukjes, dan smelt het beter. Het belangrijkste bij het smelten van witte chocolade is dat het vuur niet te hoog staat. Witte chocolade smelt namelijk op een lagere temperatuur dan gewone chocolade.
  4. Giet de gesmolten witte chocolade op de ingrediënten in het bakblik. Verdeel nu de andere helft van de ingrediënten er gelijkwaardig overheen en druk hier en daar een beetje aan. Zet de rocky road nu een paar uur (of een nacht) in de koelkast tot de witte chocolade helemaal opgesteven is.
  5. Til de witte rocky road uit het bakblik via het bakpapier en snijd in ongeveer 24 stukjes. Ik laat de rocky altijd 1 – 2 uur op kamertemperatuur komen voor ik ze serveer. Geniet!!
  ENJOY ZOETJES! Heb jij deze "Witte rocky road met bastogne en toffee" gemaakt? Laat even weten wat je ervan vond of show het resultaat via Instagram (tag me @zoetrecepten) of mijn Facebookpagina. Vind ik leuk! Elke week deel ik het mooiste kiekje via Instagram. XOXO Mariette

  Bekijk ook

  15 antwoorden op “Witte rocky road met bastogne en toffee

  1. Gemaakt en erg lekker! Ik wil er nu ook eens frambozen aan toevoegen (ivm een frambozen trio toetje). Wat zou jij kiezen, diepvries frambozen of gevriesdroogde frambozen? Dankjewel!

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.