Yeheeees, het is weer sweet friday! Tijd voor een superzondig, zoet recept om in het weekend van te smullen. I present to you: vegan turtle brownies.
Vegan brownies, dat betekent dus zonder eieren en boter. Best een uitdaging, maar het is goed gelukt! In plaats van boter gebruikte ik margarine (100% plantaardige Becel met walnootolie) en ik voegde wat extra vocht toe voor de smeuïgheid. Je zou zelfs nog de helft van de bloem kunnen vervangen door amandelmeel.
Op deze brownies ligt een laag chocolade ganache, dan een laag vegan salted caramel en als schild zie je een goede lading geroosterde pecannoten. Een gouden combinatie die ze ‘turtle’ noemen. Ik ken de combi uit Amerikaanse recepten. In Amerika kennen ze een populaire soort kleine candybars gemaakt van chocolade, karamel en pecannoten. Drie keer raden hoe die heten? Juist. Turtles!
Toch wel extra trots dat ik dit zondige toppertje helemaal vegan neer heb kunnen zetten.
Dit is een gesponsord artikel. Ik laat mijn mening hier natuurlijk niet door beïnvloeden en plaats enkel artikelen waar ik volledig achter sta.