Joeee lieve mensen, vandaag deel ik de herfstige cheesecake van n van mijn favo patissiers van Nederland: Waldo! Het is een kruidigepompoen cheesecake met een krokante witte chocolade – pecan crumble geworden.
Waldo staat bekend om zijn intens goede brownies. Twee weken geleden had hij zelfs zijn hele patisserie shop in Amsterdam omgetoverd tot een brownie walhalla met meer dan 30 verschillende smaken. Maar normaal kun je ook allerlei fijne taartjes en koeken bij hem kopen. En daarnaast is een bezoek aan zijn winkel vooral ook heel gezellig, of je er nu Waldo of zijn store manager Charlotte treft. Ik ben FAN! Daarom vroeg ik of hij tijdens mijn cheesecake thema een signature cheesecake met jullie wilde delen. In deze tijd van het jaar kan dat niks anders zijn dan een pompoencheesecake met heerlijke speculaaskruiden. Hij topte deze bijzonder af met een pecan crumble die hij maakte van gekarameliseerde witte chocolade n een paar pompoen-macaronschelpjes. Toppertje toch?
WALDO’S INSIDER CHEESECAKE TIPS
Naast brownies is Waldo ook expert in het bakken van cheesecake en was hij bereid zijn gouden tips voor een perfecte cheesecake met jullie te delen:
- Gaar je cheesecake op een lage temperatuur (bijvoorbeeld 130 graden), zo behoud je veel meer smaak, bakt hij langzaam en gelijkmatig gaar + kleurt hij niet donker aan de bovenkant.
- Klop je cheesecake niet luchtig en laat het mengsel niet onnodig lang draaien. Zo krijg je een super zachte en vooral romige cheesecake waar jij en je gasten van kunnen smullen tot de laatste kruimel.
- Laat cheesecake voor het beste resultaat 1 nacht in de koelkast staan alvorens je deze gaat aansnijden.
- Snijd cheesecake altijd met een warm mes. Zo maak je hele mooie taart punten.
WAAR IS WALDO?
Je vindt zijn patisserie op de Elandsgracht in Amsterdam, nummer 91. Ook is hij regelmatige te vinden op foodevents met zijn foodtruck, op de vaste weekmarkt in Amstelveen of Haarlem OF je bestelt zijn goodies gewoon online.