Deze cheesecake addict kon tijdens haar 30 dagen vegan challenge natuurlijk niet te lang ‘droog’ staan. Dus ging ik naast een vegan kokos limoencheesecake ook los op een vegan frambozencheesecake. OH YES! Vegan cheesecake overload.
Hoewel, een overload aan cheesecake.. Bestaat dat? I choose no.
Crunchy bodem? Check! Friszoete en romige frambozenvulling? Check! Bonus: een in de vulling verstopte krans van verse frambozen.
Het principe van deze cheesecake is hetzelfde als voor de kokos limoencheesecake. In plaats van zuivel gebruik je geweekte cashewnoten, die kun je het beste een dag van tevoren in de week zetten. De geweekte cashews zorgen voor een zijdezachte en romige structuur. Voor de vulling gebruikte ik diepvriesframbozen, voor de verstopte krans en topping vers fruit. Dat scheelt weer iets.
Hoi! ik wou het recept uitprinten
ik dacht het printknopje dat je speciaal hebt neergezet, print alleen het recept uit. Dat gebeurde niet, ik krijg 19 pagina’s van de blog incl. foto’s.
Beetje onhandig. Just mention it as feedback. ben benieuwd naar de taart, groetjes
Ha Sanne, thanks voor je feedback. Altijd welkom! Ik ga ervoor zorgen dat dit binnenkort anders is 🙂 Ik ben benieuwd wat je van de taart vindt! Liefs, Mariette
Hoi Mariette, bedoel je met kokosmelk die uit een blikje, of uit een karton? De eerste is veel dikker. Kun je ook in plaats daarvan een blok santen gebruiken? Je schijnt zoveel BPA binnen te krijgen door blikjes. En kan ik de ahornsiroop vervangen door honing? 🙂
Ik heb net je site ontdekt, wat een prachtige dingen maak jij! Ziet er allemaal heerlijk uit, ik ga meerdere dingen maken!
Wat lief, dankjewel voor de complimenten! Je kunt zowel kokosmelk uit blik of karton gebruiken, dat maakt verder niet uit. Kokossanten liggen eigenlijk weer ergens tussen kokosroom en kokosolie in, dus dat vraagt daardoor ook om een andere verhouding van zowel de -melk als de -olie. De makkelijkste optie is dan kokosmelk uit een kartonnen pakje! 🙂
Heerlijke taart! Ga hem zeker vaker maken.Zou t ook met diepvries frambozen kunnen? Of wordt dat te nat?Wel handiger qua voorraad beheer.
Nee hoor dat kan! Goed laten ontdooien zodat alle ijskristallen eraf zijn, anders krijg je een waterig taartje.
Kun je voor de vulling ook frambozen uit de vriezer gebruiken of is dat minder lekker denk je?
Nee hoor dat kan prima! Wel goed laten ontdooien zodat alle ijskristallen eraf zijn, anders krijg je een waterig taartje.