Oh wauw, wat is deze appelkruimelcheesecake met salted caramelsaus goed gelukt. Ik wist al dat ik gek ben op appeltaart én op cheesecake afzonderlijk van elkaar, maar jeetje, de combinatie is pas echt goud waard. En dat vonden jullie ook, want jullie werden wild toen ik een foto op Instagram deelde vorige week. En terecht. Dus ik zet het recept speciaal voor jullie al wat eerder online! Kwijl je met me mee bij het bekijken van de foto’s?
Terwijl ik het kruimeldeeg aan het maken was, leek het me extra lekker om een flinke theelepel speculaaskruiden aan het kruimelbeslag toe te voegen. De havervlokken in het kruimeldeeg maken het lekker crunchy en de salted caramel maakt het geheel echt onweerstaanbaar lekker. Deze taart past in het rijtje: als je zondigt, doe het dan goed!
Deze taart ziet er zo lekker uit! De combinatie tussen de crunchy en cheesy lijkt me echt heerlijk 😀
Jaaaa dat is er inderdaad precies zo lekker aan! Dat romige met het crunchy effect en een lekkere laag salted caramel 😉 nomnomnom…
ooohhhhh dit ziet er zooo lekker uit😍😋
zou je er ook 12 mini cheesecakejes van kunnen maken? zo ja, wat zijn dan ongeveer de hoeveelheden?
???????
Hi amber, dat kan zeker! Ik denk dat je ongeveer 2/3 van de hoeveelheid nodig hebt voor 12 stuks. Je kunt ze dan maken in een muffinbakvorm, het liefst in een siliconen vorm. Laat ze dan eerst koelen&opstijvenin de koelkast en wip ze er daarna voorzichtig uit.
Okee bedankt!!
Hmm die ziet er lekker uit zeg! Ik ga hem zondag maken met mijn vriend: ik hoop dat die van ons net zo goed lukt als die van jou!
Thanks Sarah! Ik hoop dat ‘ie goed gelukt is!
Vandaag gemaakt en morgen gaan we deze taart testen. Ben benieuwd. Hou zelf niet van appeltaart, maar wel van cheesecake.
Spannend! 😉 Ik ben benieuwd hoe jij hem vond.
Net gemaakt, echt heerlijk ! 😄
Yeah! Geniet ervan!
Jammer dat bij de recepten het aantal koolhydraten niet staat. Er wordt veel suiker gebruikt in sommige recepten…..
Dat klopt inderdaad. Ik doe zelf niet aan koolhydraten of calorieën tellen. Wel ga ik in veel recepten bewust om met het gebruik van suiker en vetten, kijk voor die recepten eens hier:
http://www.zoetrecepten.nl/category/recepten/gezond-igen/
Deze appelkruimelcheesecake met salted caramel is daarentegen juist bedoeld om eens lekker te zondigen! 🙂
Ok. Bedankt voor de link.
Hij was heerlijk!
Top!!
Vandaag gemaakt.. morgen gaan weer hem aansnijden.
vond zelf het kruimeldeeg een lastig werkje. Naar mijn idee is het niet lekker krokant. Het ligt Nog heel losjes op de taart na 45 min bakken. Heb wel 250g boter gebruikt.
De salted caramel is in ieder geval al lekker.. te lekker.. Zo lekker dat ik met mn vinger Door die pot MOEST;-)
Ah, wat jammer dat het kruimeldeeg niet goed gelukt is! Heb je het met de hand of met de mixer gedaan? Ik vermoed dat jouw kruimels nog heel klein en korrelig waren?
En jaaa, die salted caramel is onweerstaanbaar <3
Ik heb deze appelkruimelcheesecake nu al 2 x gemaakt en het is echt een groot succes!
Whohoooo top!
Deze taart ziet er echt te goddelijk uit. Ik ga hem vrijdag maken voor verjaardag man zaterdag.
Zin in!
* moeten de kruimels met de mixer gemaakt worden? en grof blijven?
Ik doe het inderdaad altijd met de mixer. Hoe langer je mixt, des te grover te kruimels worden tot het uiteindelijk een deegklomp wordt, maar dat wil je niet. Ik hou zelf juist wel van wat flinkere grovere kruimels 🙂
Hij ziet er absoluut lekker uit!!! Kan je de salted caramel niet gewoon na het afkoelen erover heen doen? Of moet je perse iedere keer dat je hem serveert/op eet er salted caramel op doen? En mag je hem buiten de koeling bewaren of moet ie echt in de koelkast? Alvast super bedankt!
Hi Soumaya, in verband met de roomkaas moet je de taart wel echt in de koelkast bewaren. Je kunt de karamelsaus er prima in één keer overheen gieten, dan zal de karamel wel opstijven in de koelkast en de crumble kan iets minder crunchy worden.
Je hebt heerlijke recepten op de site staan, maar ze zijn niet allemaal even gezond! 🙂 Soms moet dat niet uitmaken hé, en gewoon genieten. Daar maak ik hier graag een uitzondering op. Bedankt voor het delen. Erg lekker.
Precies, moet af en toe kunnen! Thanks voor je lieve berichtje 🙂
Is deze taart nog lekker als je hem een dag van te voren maakt? Is de bovenste laag dan nog krokant?
Jazeker!
Mag ik vragen welke roomkaas jij gebruikt hebt? Het recept ziet er zo lekker uit, dat ik hem volgend weekend ook ga proberen.. Alleen zijn er zoveel soorten roomkaas te verkrijgen..
Hi Tamara, ik gebruik vaak monchou, maar in principe kun je alle soorten gebruiken!
Van het weekend de appelkruimelcheesecake gemaakt. Ik vond hem echt passen bij het herfstweer. Vooral de salted caramel was om je vingers bij af te likken!
Gelijk heb je! Het is inderdaad een gouden combinatie 😉
Ik ga vandaag de taart voor de tweede keer maken, hij smaakt echt super!!
Whohoooo, enjoy!
Vandaag gemaakt maar wij vinden hem niet goed gelukt .. Er was haast geen cheese Cream meer over toen we hem aansneden .. Hoe kan dat nou? Het was alleen maar koek nu .. Snik
Dat is wel heel gek! Is het uit je vorm gelopen tijdens het bakken..? (dat zou je dan terug moeten vinden in je oven..) Of misschien een te grote vorm gebruikt?
Ik heb hem net gemaakt samen met mijn zoontje Mees. De speculaaskruiden bleken op en hij had met zijn 7 jaar dé oplossing! Mam we maken de speculaasbrokken gewoon stuk! Ben benieuwd! Super leuk om te maken en de karamel was voor hem een soort goocheltruc!
Haha wat fantastisch dit! Ik denk ook superlekker met de speculaasbrokken erover, enjoy!
Dat ziet er lekker uit! Hoe lang kan ik deze taart in de koelkast bewaren? Ik wil het donderdag maken en zaterdag opeten, kan dit?
Ja hoor, dat kan zeker!
Om de avondvergadering van morgen en mijn collega’s op te vrolijken! Ik ga hem morgen maken…. Kan niet wachten!
Aah dat is lief! Enjoy!
Hij ziet er erg goed uit! Ik wil deze tart graag maken voor mijn vriend. ik vroeg me alleen af: Moet je als je de tart de eerste keer in de oven doet bakbonen gebruiken of kan dat ook zonder?
Dat kan zonder!
Hoi!
Deze taart ziet er geweldig uit! Kun je gewoon de fijne havermout gebruiken waarmee je ook havermoutpap maakt of bedoel je echt havervlokken die ook in museli zitten? Ik wil hem graag zaterdag maken, dus hopelijk kun je me snel van het verlossende antwoord voorzien. 😉 Alvast bedankt!
Groeten, Caroline
Hi Caroline, ik gebruik zelf havervlokken, maar fijne havermout kan absoluut ook!
Ziet er echt lekker uit.
Kan ik ipv bloem ook amandelmeel gebruiken?
Zo ja, moet je dan de hoeveelheid aanpassen?
Oei, dat heb ik nog niet geprobeerd. Ik zou de verhoudingen wel gewoon zo laten.
Hallo beetje dom misschien maar er staat , zet de taart in de voorverwarmde oven. De oven moet toch gewoon aan blijven als de taart er in erin moet?
Hi Gea, dat moet inderdaad. Dit staat zo verwoord omdat je de taart in de oven moet zetten wanneer deze de juiste temperatuur al heeft bereikt en niet pas moet laten opwarmen terwijl je de taart er al in zet.
Ik heb al meerdere van jouw heerlijke recepten gemaakt, maar deze taart is echt de topper voor mij! Super lekker! Bedankt voor al je recepten, ik maak er met veel plezier gebruik van 🙂
Ah dat vind ik zo leuk te horen! Dank voor je lieve berichtje and keep on baking 🙂
Dag Inge,
Ik eet géén gluten, kan ik de bloem vervangen door haverbloem of boekweitmeel?
Hi Lucrecia, ik heb dat zelf nog niet geprobeerd, maar dat lijkt me geen probleem!
Deze taart was een groot succes bij mijn vriendinnen!!! Heerlijk en makkelijk te maken!! Super.
Whohooo, heel fijn!
salted caramelsaus waar kan ik dit kopen? Supermarkt oké maar waar staat dit bij?
Heb de maak kunst van de caramelsaus al gevonden 🙂
Haha TOP! Je kunt het voor zo ver ik weet niet in de supermarkt kopen 🙂
Hij is heel erg lekker! Persoonlijk had ik liever net ietsjes meer vulling gehad, maar hij is zonder twijfel het maken waard.
Thanks Sharon! Iets meer appeltjes bedoel je? Dan kan ik dat er nog bij zetten als tip! Ik ben zelf altijd gek op de koek/ korst haha 🙂
Deze taart ziet er heerlijk uit! Ik wil ‘m graag voor moederdag maken, maar dan iets kleiner. Wat zou je aan hoeveelheden aanraden bij een springvorm van 18 cm?
Ik denk de helft van het recept (het is net iets meer eigenlijk, 0,56 keer alle ingrediënten). Kijk maar eens in deze tabel: https://www.zoetrecepten.nl/blog/zo-reken-je-een-recept-om-naar-een-andere-maat-bakvorm/