Op het vlak van cheesecakes raak ik nooit uitgebakken. Voor mijn verjaardag zette ik daarom deze fijne vriend op de traktatietafel op mijn werk: een amaretto cheesecake met witte chocolade, geroosterde amandelen en een bodem van bastognekoeken. Die was heel erg snel op kan ik je vertellen.
Gelukkig had ik ook nog chocolade dadelwalnotenreepjes met kokos, een plaat vol frisse lemon bars en mijn vertrouwde speculaas bananencake op de keukentafel gezet. Je mag je collega’s als foodblogger best wel eens in de watten leggen toch? 😉
Hoi Mariette,
Ik zag hem vanmorgen voorbij komen en ben meteen de keuken in gedoken. Nou staat er in de omschrijving: meng de roomkaas met de suiker. Maar bij de ingrediënten staat niet hoeveel suiker, zelfde geldt voor de vanille aroma. Helaas (of gelukkig) staat hij al in de oven maar ben toch benieuwd naar de hoeveelheden!
Groetjes,
Esther
Hi Esther, wat fijn dat je me dit laat weten. Gelukkig hoefde er geen suiker of vanille aroma in het beslag, dus je zit helemaal goed. Ik heb het meteen even aangepast in de receptuur.
Hoi Mariëtte meteen gemaakt ter gelegenheid van onze 33e trouwdag geweldig lekker en de gasten hebben ervan gesmuld! Volgende keer doe ik wel alufolie om de vorm hij had ietsjes gelekt in de oven misschien een tip Dank voor je geweldig recept hartelijke groeten van Ineke
Fijn om te horen Ineke! Ik heb zelf ook altijd een laagje aluminium onder in de oven liggen voor lekkende bakvormen of schalen. Thanks voor je tip!
Oh! Deze lijkt mij ook erg lekker. Staat in de planning voor familie-weekend.
Gisteren de Lemon-curd Cheesecake gemaakt en die viel zeer goed in de smaak.
De lemon-curd was nog een beetje vloeibaar, maar smaakte heerlijk.
Ah top om te horen! Dan vind je deze vast en zeker ook heerlijk.
Heb je de lemon curd wel op laten stijven in de koelkast?
Heb hem net gemaakt. Staat nu af te koelen. Alleen staat bij benodigdheden 75 gram boter en in de tekst 100 gram. En zo ook voor de witte chocolade 125 gram en in de tekst 150 gram. Misschien even aanpassen. Ik heb 100 boter en 150 witte chocolade gebruikt. Ben benieuwd morgen!
Thanks voor je reactie! Ik heb het meteen even aangepast van de boter! Volgens mij staat de witte choco er goed in, of lees ik er overheen?
Vorige week voor mn verjaardag deze taart gemaakt. Iets meer werk dan verwacht ivm afkoelen.
Maar wat een feestje! Hmm zo lekker! Hij zag er zo goed uit dat ze dachten dat ik m gekocht had 🙂
Had alleen de amaretto vervangen voor douwe egberts amandel siroop.
Ah zo leuk! You did a perfect job zo te horen 🙂 en thanks voor het alternatief voor amaretto btw!
Hallo,
Ik kan alleen maar sour cream vinden waar op staat dat het voor koude gerechten is.. Als ik dit gebruik gaat het dan niet schiften? Of kan ik beter creme fraiche gebruiken?
Alvast bedankt!
Nee hoor, die gebruik ik ook altijd.
Wat is sour cream is dat zure room ?
Het staat inderdaad in de supermarkt bij de zure room & crème fraiche, maar er staat letterlijk ‘sour cream’ op het pakje.